SUPERSTJERNE: Chris Brown, her på Grammy-utdelingen for noen år tilbake. Foto: JASON MERRITT / GETTY IMAGES

Chris Brown anklaget for voldtekt – løslatt

En 24 år gammel fransk kvinne beskylder Chris Brown (29) for å ha voldtatt henne i Paris for en uke siden. Selv avviser han anklagene.

Artikkelen er over ett år gammel

En rekke medier, deriblant The Independent, siterte tirsdag anonyme politikilder på at den skandaleombruste, amerikanske musikeren satt i varetekt i den franske hovedstaden. Ifølge AP ble han mandag pågrepet sammen med to andre - deriblant livvakten.

Kvinnen hevder at hun tirsdag forrige uke møtte rapperen på en nattklubb nær Champs-Élysées, og at hun ble med ham og de to andre til eksklusive Mandarin Oriental hotell. Der hevdet hun at hun ble voldtatt.

Sent tirsdag kveld opplyser fransk påtalemyndighet at alle tre er løslatt uten noen formell siktelse, men at saken fortsatt etterforskes av politiet.

På sin offisielle Instagram-konto går Brown hardt ut mot anklagene. Han hevder at kvinnen lyver og skriver blant annet at det hele er respektløst - både mot ham, datteren og resten av familien.

💡 I WANNA MAKE IT PERFECTLY CLEAR...... THIS IS FALSE AND A WHOLE LOT OF CAP! NNNNNNNNEEEEEEEEEEVVVVVVVVVVEEEEEERRRRRR!!!!!! FOR MY DAUGHTER AND MY FAMILY THIS IS SO DISPRESPECTFUL AND IS AGAINST MY CHARACTER AND MORALS!!!!!

Browns forsvarer Raphael Chiche sier at han klient avviser voldtektsanklagen og ønsker å saksøke kvinnen for ærekrenkelse.

Den verdensberømte R & B-artisten har vært i klammeri med loven en rekke ganger. Den mest alvorlige episoden stammer fra 2009, da Brown ble dømt til seks måneders samfunnsstraff og en prøvetid på fem år for overfallet på sin daværende kjæreste, popstjernen Rihanna. Straffen var ferdig sonet i 2015.

Chris Brown: – Jeg følte meg som et monster

2013 hadde 29-åringen et søksmål i millionklassen mot seg, etter å ha blitt beskyldt for å ha sparket en mann utenfor et hotell i Washington. Episoden førte til at han ble beordret til rusavvenning.

I 2016 hevdet en kvinne at han hadde siktet på henne med pistol, noe som førte til at politiet rykket ut til stjernens bolig:

I 2017, ble Brown – som har vunnet flere Grammy-priser – anklaget for å ha slått en mann som han selv hadde leid inn for på ta bilder under et arrangement på en nattklubb i Tampa.

Like før jul havnet han i klinsj med amerikanske myndigheter for å ha kjøpt en apekatt ulovlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder