KAN VINNE: Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen i Stargate er to av de fire nordmennene som kan vinne Grammy i natt. Her avbildet i august. Foto: Ole Martin Wold/VG

Fire nordmenn nominert til Grammy 2018

Lydguruen Morten Lindberg og Stargate-duoen Mikkel Eriksen og Tor Hermansen er alle nominerte til Grammy. Årets utdeling finner sted natt til mandag norsk tid.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Ingen norske Grammy-vinnere

Lindberg er nominert i den gjeve klassen for beste produsent for klassisk musikk. I tillegg er han dobbeltnominert i kategorien for beste surroundalbum og runder av med en nominasjon i klassen for best produserte klassiske album.

GÅR AV STABELEN: Madison Square Garden i forkant av årets Grammy-utdeling. Tre nordmenn er blant de nominerte. Foto: Bebeto Matthews/AP/NTB scanpix

Med det har Lindberg totalt 20 Grammy-nominasjoner siden 2006, uten at det har blitt noen seiere hittil.

les også

Carrie Underwood måtte sy rundt 50 sting: – Jeg vil kanskje se litt annerledes ut

Eriksen og Hermansen i Stargate er nominert for tredje gang til en Grammy-pris – denne gang med Julia Michaels og låten «Issues» i den prestisjetunge Song of the Year-kategorien. Samlet kan duoen vise til to seiere og 13 nominasjoner siden 2007.

Produsenten og låtskriveren Anders Frøen, under produsentnavnet Mood Melodies, har vært med på å skrive låten «Stay» med Zedd og Alessia Cara som var nominert i Best Pop Duo / Group Performance.

Den 60. Grammy-prisutdelingen finner sted i USA. Fjernsynssendingen fra Madison Square Garden i New York starter klokken 1.30 norsk tid, natt til mandag.

Vert for musikkgallaen er James Corden, som ifølge USA Today har lovet å bære en hvit rose – slik en rekke artister vil gjøre – i solidaritet med #metoo- og Time's Up-bevegelsene.

I fjor var duoen Seeb nominert til Song of the Year med remiksen av «I Took A Pill In Ibiza». Da var også Stargate nominert, i tillegg til Cashmere Cat, Morten Lindberg, TrondheimSolistene, Maja S.K. Ratkje og Uranienborg Vokalensemble.

les også

James Corden ble pappa – Harry Styles steppet inn som vikar

I 2016 var Lindberg nominert hele tre ganger i klassen for surround-album, men nådde ikke opp. Det gjorde heller ikke Jo Nesbø, som var nominert gjennom Patti Smiths fremføring av boken «Blod på snø».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder