TRANGT: Dette er hva Michael Jackson kan vente seg de første ukene dersom han blir funnet skyldig i de alvorlige anklagene han står overfor. Foto: AP

Cellen klargjort for Jackson

Sheriffen sendte ut bildene av fengslet

(VG Nett) Dette kan bli Michael Jacksons hjem fra neste uke dersom popstjernen blir funnet skyldig i sexanklagene.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I går sendte sheriffen i Santa Barbara ut bildene av fengslet i Orcutt - et midlertidig fengsel for personer som blir dømt i området.

Det begynner virkelig å stramme seg til i rettssaken mot Michael Jackson. Det er ventet at sluttprosedyrene starter allerede i dag, så vil trolig juryen trekke seg tilbake allerede før helgen.

En dom er ventet i starten av neste uke, men den kan komme allerede fredag dersom juryen jobber raskt. Hvis de bestemmer at Michael Jackson er skyldig i noen av tiltalepunktene, vil den 46-årige popstjernen bli tatt med til fengslet i Orcutt.
Der kan han vente seg en mareritt-hverdag sammenliknet med livet på den mye omtalte Neverland-ranchen.

FRYKTER FENGSEL: Ifølge Michael Jacksons tidligere privatetterforsker, kan det være tanken på å havne i denne cellen, som har preget popstjernen de siste dagene. Foto: Scanpix/Santa Barbara Police

- Livredd for fengsel
Ifølge Jacksons tidligere privatetterforsker Gordon Novel, skal popikonet være livredd for å havne i fengsel, skriver Vanity Fair. På et møte på Neverland i mars, skal Jackson ha sagt til privatetterforskeren at han tror han vil bli dømt i rettsaken.

- Jeg vil ha denne rettsaken stanset, skal Jackson gjentatte ganger ha sagt til Novel.

- Han oppførte seg som om han var vettskremt, sier Novel til magasinet.
- Han spurte meg flere ganger hvordan det var i fengsel, om han kunne se TV og kino der. Han ville at jeg skulle stanse rettsaken, sier Novel.

Privatetterforskeren ble leid inn av Jackson for å avsløre det popstjernen mente var en konspirasjon mot ham. Etterforskeren sier han bestemte seg for å fortelle historien til media da stjernen ikke betalte hans regning på 5000 dollar for jobben han gjorde.

Styrker sikkerhetstiltakene
Michael Jackson har hele tiden hevdet at han er sikker på seier, men en rekke personer som har fulgt rettssaken fra dag til dag, har den siste tiden påpekt at popstjernen bærer preg av at det nærmer seg slutten av saken.
Den trofaste Jackson-fansen er også sikre på seier, og det strømmer nå personer med plakater og støtteerklæringer til Santa Maria.

Politiet i den lille byen har opplevd fans i tusentall tidligere, og har denne gangen forberedt seg på det verste. Dersom Jackson skulle bli dømt frykter sheriffen i Santa Barbara opptøyer blant de mange tilhengerne, og politiet vil derfor øke sikkerhetstiltakene utenfor rettslokalet med ekstramannskaper.
- Vi har forberedt våre folk. Om færre fans møter opp, vil vi trappe ned, men vi er forberedt, sier politioverbetjent Chris Vaughn i Santa Maria til TV-stasjonen KSBY.

Under rettsaken er seks Jackson-fans arrestert for ordensforstyrrelser foran rettslokalet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder