- Nå er vi folkevalgte!

(VG Nett) A-ha og låten «Take On Me» ble på kveldens Spellemann-show kåret til tidenes VG-listalåt.

Artikkelen er over 11 år gammel

Take On Mea-ha Official Website | a-ha

Trioen knuste rivalene i kåringen av tidenes beste låt på VG-lista - en storstilt avstemning i regi av VG og VG Nett i forbindelse med VG-listas 50-års jubileum.

Resultatet av den flere måneder lange avstemningen, hvor folket har kunnet stemme via VG og VG Nett, ble kunngjort under kveldens Spellemannprisutdeling i Oslo Spektrum.

Morten Harket og Magne Furuholmen gikk på scenen uten makker Paul Waaktaar, som befinner seg i New York.

- Gammel traver

- Nå er vi altså folkevalgte. Det hadde vi ikke trodd, sa Magne Furuholmen.

- Vi vil takke alle som har stemt på en gammel traver. Det er en stor ære å være en del av et levende norsk musikkliv, sa Magne før han la til: - Morten har kanskje noe han vil tilføye?

- Jeg har alltid noe å tilføye, men ikke noe som bare forvirrer, sa en munter og ordknapp Morten til latter fra salen.

103 låter

Valget sto fra starten mellom 103 ulike låter, som alle har toppet VG-lista i løpet av de 50 årene Norges eneste offisielle liste har eksistert. I oktober ble stemmene talt opp, og de 10 sueprfinalistene kunngjort like etter.

Sjekk a-has historikk på VG-lista

Rivalene

a-ha konkurrerte med The Kids og «Forelska i lærer'n», Lene Marlin med «Unforgivable Sinner», Kurt Nilsen med «She's so high», Erlend Bratland med «Lost», Kurt Nilsen og Willie Nelson med «Lost Highway», The Monroes med «Cheerio», Madrugada og Ane Brun med «Lift Me», Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm med «Hallelujah» og Inger Lise Andersen (nå Rypdal) med «Fru Johnsen».

25 år gammel låt

«Take on Me» ble først lansert i 1984, men ble så remikset og gitt ut på a-has debutalbum «Hunting High and Low» i 1985. Det var den plateutgivelsen og nettopp «Take On Me» som gjorde den norske trioen til superstjerner verden over. Låten toppet Billboard-lista i USA og ble nummer to i England.

SE BILDER AV ALLE SUPERFINALISTENE

De fleste av de de superfinalistene har i forkant av kunngjøringen forklart at de trodde nettopp a-ha og den 25 år gamle hitlåten ville gå til topps i kåringen.

SUPERFINALISTENE: Fra øverst til venstre: a-ha med «Take on me», The Kids med «Forelska i lærer'n», Lene Marlin med «Unforgivable Sinner», Kurt Nilsen med «She's so high», Erlend Bratland med «Lost». Nederst fra venstre: Kurt Nilsen og Willie Nelson med «Lost Highway», The Monroes med «Cheerio», Madrugada og Ane Brun med «Lift Me», Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm med «Hallelujah» og Inger Lise Andersen (nå Rypdal) med «Fru Johnsen». Foto: Scanpix/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder