FAVORITTER: Det russiske bidraget skapte en voldsom jubel i pressesalen tirsdag kveld. Foto: Marcus Husby, VG

Gikk bananas for russiske bestemødre

Eurovisions største høydepunkt er Buranovskie Babushki med «Party For Everybody». Her er semifinalen minutt for minutt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

22:42: Aserbajdsjansk show mens stemmene blir telt opp. Snart skal vi få vite hvilke ti land som er videre til finalen. Deretter blir det pressekonferanse 23:15.

22:37: Da er stemmeperioden over, og linjene er stengt.

22:21: Nå skal altså de landene som er med i semifinalen stemme på sine favoritter. Vi i Norge kan ikke stemme, siden Tooji synger på torsdag

22:20: Forsøket på en vittig avslutning med vann ble alt annet enn vanvittig for de to villstyringene.

22:19: Jedward-tvillingene fra Irland deltok også i Düsseldorf i fjor. Hårsveisen er lagt ned for anledningen, men energinivået er det samme. Låten er ifølge VGs musikkanmelder Stein Østbø maginalt bedre, men det er lite engasjement å spore her i presserommet.

22:15: Moldovas Pasha Parfeny får ikke mye oppmerksomhet fra de fremmøtte i pressesalen. Folk har funnet frem mobilene, vannflaskene og snakker om neste bidrag ut: De superenergiske Jedward-tvillingene fra Irland.

22:10: Østerrikes Erik og Kriss synger om å riste løs, og selv ristet de så hardt at han ene mister capsen. Damene som danser på strippestengene gjør også en formidabel risteinnsats, men i presserommet er det betydelig mindre entusiasme.

22:07: Nesten samtlige av de sikkert 80 personene som reiste seg for Russland har satt seg igjen, og det er mer normal og likegyldig stemning etter Ungarns låt.

22:00 I mangel på bedre ord, folk går bananas i presserommet. Hopper, danser, synger og vifter med flagg.

21:59: Allerede før de russiske damene har begynt å synge er det VOLDSOM jubel og taktfaste rop i presserommet.

21:57: En slags delegasjon med danske flagg har reist seg opp i presserommet mens Soluna synger om hvordan hun har det vanskelig.

21:55: Kjempejubel i salen etterpå også.

21:55: Nok en utfordrende låt med ord om kjærlighet og hint om mer fra kypriotiske Ivi Adamou, som blant annet har åpningssetningen «Love the way you fill me up with life». Mange nynner med på hennes «lalala» i refrenget også.

21:51: Valentina Monetta fra San Marino synger sin The Social Network Song, og får en del likes fra Crystal Hall og presserommet innafor.

21:46: Stein Østbø kaller Israels bidrag «liksomhumoristisk retropop med dybde på linje med en bordplate», mens det nynnes og klappes i takt med rytmene på presserommet i Baku.

21:43: VGs anmelder Stein Østbø gir Finland terningkast fem for «När jeg blundar», og sier han kjente gåsehuden var i anmarsj. Bare spredt gåsehudstemning i presserommet.

ENIG ELLER UENIG? DISKUTER I KOMMENTARFELTET UNDER!

21:39: Belgiske Iris synger avslutter sin Would you med å synge «I love you» mykt inn i kameraet. Etter responsen i presserommet å dømme er det få som elsker henne tilbake.

21:35: Sveitsiske Sinplus rocker Crystal Hall, og sender ut kveldens første Hello Baku! Middels mottakelse blant de flere hundre som ser på i presserommet.

21:32: Elena og gutta representerer Romania med sin Zaleilah, som forsøksvis kombinerer det beste av kubansk og rumensk musikk. Kanskje kveldens største jubel i presserommet hittil.

21:25: Albania kommer med kveldens første ballade, og Rona Nishliu får flere ganger jubel for sin stemme i det følsomme og nedstrippede nummeret.

21:22: Latvia har rett og slett satset på en Beautiful sang i år, og hele nummeret er langt mer tekkelig enn det forrige - men også Anmary får sin porsjon med jubel i presserommet, som for ordens skyld består av en god del fans og bloggere.

21:16: Greske Eleftheria Eleftheriou prøver ikke engang å skjule sølvtrusa under kjolen i nummeret til Aphrodisiac. Flere i presserommet nynner og klapper med, og etter nummeret skaper hun god kok i presserommet.

21:12: Island er i gang med sin «Never Forget», og prøver å kopiere tidligere suksesser med både fiolin og modulering. Jubelen i presserommet tyder i hvert fall på islandsk suksess i kveld.

21:09: Rambo Amadeus fra Montenegro har akkurat gjort unna sin låt Euro Neuro, til meget spredt applaus i pressesalen. Jubelen var imidlertid betydelig høyere da programlederne annonserte at vi er i gang med årets Eurovision.

Se VGs vurdering av kveldens semifinalister her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder