FORSKJELLIGE: De nye mentorene i «The Voice» synes det er spennende at de alle er fra forskjellige musikk-verdener. Fra venstre: Espen Lind, Lene Nystrøm, Tommy Tee og Sondre Lerche. Foto:Trond Solberg

Her er de nye «The Voice»-mentorene

Aqua-Lene, Espen Lind og Tommy Tee blir «The Voice»-dommere sammen med Sondre Lerche

Espen Lind (41) har sagt konsekvent nei til alt av talentshow på TV - også «The Voice» - men lot seg overtale til å bli en del av årets mentorgjeng sammen med Lene Nystrøm (39), Tommy Tee (41) og Sondre Lerche (30).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg har vært skeptisk til konseptet talentkonkurranse på TV, så da jeg først ble spurt om «The Voice» sa jeg nei som jeg alltid gjør. Men så sendte de meg den første sesongen - og jeg endret mening etter å ha sett noen episoder, forteller Espen Lind.

Han mener «The Voice» skiller seg fra de andre talentshowene.

- Her er det ikke fokus på tapere, her er det bare vinnere. Jeg synes det fremstår som det mest sympatiske og beste talentkonseptet på TV. Og så synes jeg Magne Furuholmen og Sondre Lerche gjorde en bra jobb i fjor. Hele greia fikk en viss faglig tyngde, så jeg bestemte meg for å si ja.

- Sikker på at du har gjort rett når du nå trer inn i TV-verdenen?

- Ja, men det er med litt skrekkblandet fryd at jeg går inn i dette, sier Lind når VG møter ham på innspilling av promo til neste sesong.

Erfaring fra Danmark

Lene Nystrøm har også takket nei til alt av TV-tilbud her hjemme i Norge, men hun har vært mentor i to runder av «The Voice» i Danmark.

- Det er en positiv musikk-konkurranse der alt fjaset er tatt vekk.

- Hvorfor sa du ja til den norske versjonen?

- Sondre Lerche! Og så er det deilig å være hjemme i Norge. Dessuten synes jeg standarden i den norske varianten var mye høyere enn i Danmark - der mange runder med «X Factor» har utvannet alt av talent. Det er virkelig elendig nivå. Det må letes etter hver busk for å finne noe talent, sier Lene Nystrøm.

I fjor fikk hun mye oppmerksomhet da en dansk avis gjenga en kommentar fra Lene i programmet som gikk på at hun ikke hadde truse på.

- Det der var bare fjas. Det stemte ikke i det hele tatt, ler Lene.

- Her hjemme i Norge har alle mentorene truse på, det kan vi forsikre publikum om, ler Sondre - som er den eneste av fjorårets mentorer som er med videre til runde to.

Kunne ikke

Både Magne Furuholmen, Yosef Wolde-Mariam og Hanne Sørvaag ble spurt om en runde til, men ifølge TV 2 var det ingen som kunne.

- For meg passet det veldig bra. Jeg skal uansett være hjemme en del fordi jeg skal spille inn ny plate her til høsten. Det var også veldig gøy å være med forrige gang. Jeg lager jo musikk som ikke kommuniserer så superbredt, så for meg er det gøy å være med på noe som underholder og engasjerer folket. Jeg hadde ikke trodd det, egentlig, men sånn er det, sier Sondre Lerche som i likhet med Espen Lind er bosatt i New York.

Les også: Sondre Lerche: - Det er et spill og mye taktikk

Ingen nedsabling

Tommy Tee liker spesielt godt at de ikke får se deltakerne på auditionrundene - der konseptet er slik at de fire dommerne sitter med ryggen til.

- Her kan ingen dømme folk etter utseende eller noe annet enn stemmen. Her skal vi heller bygge opp folk gjennom mentor-rollen. Jeg ser på det som noe veldig positivt. Ingen skal sable ned 16-åringer.

- Hvem kommer deltakerne til å velge hvis dere alle snur dere?

- Da gjelder det å selge seg inn til deltakerne. Det er egentlig umulig å si før vi sitter der, mener Espen Lind.

Vanskelig å slå gjennom

Alle fire mener det er vanskelig å klare seg videre i bransjen etter at lysene slukkes i «The Voice» og andre TV-konsepter.

- Det er jo da jobben starter, så håper jeg at vi har klart å inspirere og åpne noen dører for videre jobbing, sier Lene Nystrøm.

- Det er jo like vanskelig for andre i bransjen som er signet på en label. De fleste artister bukker under, sier Espen.

- Hva synes dere om forrige vinner , Martin Halla?

- Martin Halla er et eksempel på hva en slik konkurranse kan fremskaffe. Han er veldig, veldig bra, mener Espen.

Øyvind Mund skal lede programmet som kommer på skjermen til høsten. Allerede i mat starter opptakene, og for øyeblikket pågår det casting rundt om i hele landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder