SLØV: Snoop Dogg leverer ikke som en headliner. FOTO: Scanpix

Snoop Dogg på Hovefestivalen: Sliten bikkje

På tross av sine 287 hundeår, har ikke Snoop helt klart å eldes med stil.

Artikkelen er over åtte år gammel

KONSERT: Snoop Dogg
STED: Hovescenen, Hove
PUBLIKUM: cirka 9000
AKTUELT ALBUM: «Doggumentary»

Å hanke inn Snoop som headliner er ikke Hovefestivalens mest originale prestasjon, men den evig tilstedevære rapperen slæsh merkevaren garanterer god butikk for arrangørene. Bikkjas forutsigbare tollproblemer henter inn den forventede mediebuzzen - men på tross av hans umodenhet skal man ikke glemme at denne Calvin Broadus faktisk er en legende.

Ingen nålevende gangsterrapper har oppnådd en slik yndlingsstatus i hovedstrømmen, og ingen har holdt seg relevant like lenge. Det merkes i tettheten foran Hovescenen.
Etter oppvarmingslyden fra «Still D.R.E.» gjør Snoop en overraskende punktlig entre - med rastafarilue og rufsete skjegg. Potklisjeen er et faktum. Man håper at det ligger et snev av ironisk distanse bak looken, men neida - 40-åringen snakker om lite annet enn ulovlige urter. Men det er jo bare en del av pakken, om ikke hele.

Setlisten består av det åpenbare, og gir selvsagt plass til klassikerne. Både «Gin & Juice», «Bitch Please» og fantastiske «Let's Get High» treffer nostalgibenet, sammen med Neptunes-oppsvingen fra midten av 00-tallet. Men han slurver i en slapp utførelse av «Next Episode» , og heller ikke hans relevansejag i form av Guetta og Katy Perry-samarbeider føles helhjertet.

Men stemningen er koselig når Dogg Pound-medlemmet Kurupt slipper til, og egentlig fastslår at det ikke er lyden som er problemet - det er leveringen til Snoop som er sløv.

Man sliter med å høre hovedbikkja, og han sliter med å engasjere fra Hovescenen. Den noe forvrengte stemningen på scenen skurrer også, spesielt når de dansende damene som var kledd i svart Adidas fra topp til tå, plutselig har forvandlet seg til jukkende strippere. Litt billig. Veldig harry.

For å virke litt mindre som en karikatur selv, har Snoop med seg sin pelsete kompis, Nasty Dogg - en fyr i en humanoid hundedrakt som ligner på noe som vokste opp på feil side av Sesam Stasjon. Et lite sirkus det her. Men det føles påtvunget fra en fyr som er gammel nok til at prostataen er en trussel. Det er koselig for mimringens skyld, men det virker som at Snoop er fanget i et image som nekter han å bli voksen.

SANDEEP SINGH

Mer om

 1. Hovefestivalen
 2. Festival

Flere artikler

 1. Hunden Sniff (3) avslørte Snoop Dogg

 2. Snoop Dogg til Oslo igjen - såvidt

 3. Snoop Dogg kan bli utvist fra Norge

 4. Snoop-arrangør etter festen: - Regnet med reaksjoner

 5. Snoop Dogg udødeliggjort – takket seg selv

Fra andre aviser

 1. - Norway, are you smokin' weed?

  Fædrelandsvennen
 2. - Noe av det mest harry man kan sette på en scene

  Fædrelandsvennen
 3. Fansen forsvarer Snoop Dogg

  Fædrelandsvennen
 4. Snart på toppnivå

  Fædrelandsvennen
 5. Underholdende pliktløp

  Aftenposten
 6. Snoop Dogg tatt i tollen i Kristiansand

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder