SNAKKER UT: Carola (44) letter på sløret om den tøffe tiden. Foto: VG

Carola åpenhjertig om sammenbrudd

(VG Nett) Som fersk stjerne skal Carola ha brutt totalt sammen. Også under Melodi Grand Prix i fjor gikk sangeren på en stor smell.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Carola

Det er avisen Expressen som siterer kommende utgave av det svenske magasinet Filter i omtalen av Carolas sammenbrudd.

Sangeren (42) skal i et åpenhjertig intervju ha snakket om den svært tøffe tiden på midten av 80-tallet - da hun til slutt var så langt nede at hun angivelig vurderte å ta sitt eget liv da hun befant seg på et hotellrom i USA.

Gråt på rommet

- Folk trodde at jeg hadde det så bra. Men jeg lå på rommet og gråt. Det var den vanskeligste perioden i mitt liv. Jeg vurderte til og med å ta mitt eget liv. Jeg satt på badekarkanten i Miami, forteller Carola i intervjuet ifølge den svenske avisen.

Carolas far, som da befant seg hjemme i Sverige, skal ha fått sendt en lege over til datteren i USA.

Deprimert

Carola som hadde blitt superstjerne i hjemlandet og utover landets grenser med Melodi Grand Prix-låten «Främling» i 1983, forklarer at hun følte seg ensom, og at hun savnet omgangen med jevnaldrende venner i sirkuset som fulgte etter MGP-seieren. Hun forklarer i bladintervjuet at selv om hun poserte smilende på alle bilder, var situasjonen en ganske annen. Hun var deprimert.

NEDTUR: Carola og Andreas Johnson gikk på en MGP-smell i 2008. Foto: Scanpix

- Jeg var omgitt av voksne menn som var mer opptatt av karrieren min enn av meg, sier Carola i intervjuet. Hun skal i 1985 ha ønsket å avbryte plateinnspillingen hun holdt på med, men manageren skal ha forhindret det.

MGP-smell

Carola kom seg gjennom krisen. Hun feirer i år 25 år som artist. Lørdag sender SVT1 et program for å markere stjernens jubileum. Men selv om Carola har holdt koken i så mange år, har utfordringene meldt seg også underveis senere i karrieren. Det var et hardt slag for Carola da hun i fjor ikke klarte å gå til topps i den svenske Melodi Grand Prix-finalen.

Følte seg mobbet

Sammen med duettpartner Andreas Johnson satset Carola tungt med «One Love» - uten å lykkes. I stedet haglet kritikken over stjernen. Etter å ha hørt seg selv bli overhøvlet i et radioprogram mens hun satt i bilen sammen med sønnen Amadeus, rant begeret over. Da hun kom hjem satte hun seg ved kjøkkenbordet og gråt.

GLAD: Carola i Aten i 2006.. Foto: Reuters

- Jeg følte meg mobbet, skal sangeren ha forklart til Filter.

- Jeg burde ikke ha stilt opp i Melodifestivalen i det hele tatt, sier Carola som to år tidligere hadde vunnet svenske GP med «Evighet».

- Det var tider da jeg tenkte på å legge opp, forklarer Carola.

Tøff rettssak

Kort tid før det lite vellykkede MGP-comebacket hadde Carola stått i retten og vitnet mot sin tidligere samarbeidspartner -den da voldtektstiltalte Tito Beltran (som senere er dømt skyldig). Carola skal ha betrodd i intervjuet at hun brøt sammen etter rettssaken.

Samtidig hadde hun måttet gå til anskaffelse av livvakter etter å ha blitt truet av forvirrede fans.

Revansj-plate

På tross av motgang er Carola i disse dager i gang med å spille inn ny pop-plate.

- Jeg vil ha revansj, sier Carola ifølge bladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder