KLARE FOR FINALE: Norah Benatia (19) og Marius Samuelsen (18) har nådd helt til finalen i «Idol». Foto: TV2

Her er VGs forhåndsdom på «Idol»-finalistene

Marius Samuelsen og Norah Benatia kjemper om å bli årets «Idol». VG har anmeldt låtene de to finalistene har spilt inn på forhånd.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Marius Samuelsen

LÅT: POP

«One of These Days»

(Warner)

En overraskende bra dag.

VG:s terninger viser 5 prikker

Denne - imponerende i seg selv - selvskrevne balladen er Coldplay-snill med mer enn et hint av David Gray. Og selvsagt med en anelse grovkornede Kurt Nilsen-knekker. Produksjonen er sjangertrygg, mer målrettet mot P1-markedet enn Norah. Låten vokser fra sitt akustiske rolige seg til å bli en voldsom sak med «wooohooohooo»-kor på slutten. Det blir nesten like stort og mektig som summen av alle inspirasjonskildene, inkludert Pink Floyd som i sin tid hadde en betraktelig mer knyttnevetruende «One Of These Days».

Skal man plukke for noe - så er den mer en avslutning på dagen enn begynnelse på en seiersfest. Som kraftpopsak med håpefullt vingeløft er det uansett en vinner.

Sett denne? Bestevennene slåss om «Idol»-seieren

Norah Benatia

LÅT: SOUL

«Stay»

(Warner)

Idolfinale and chill.

VG:s terninger viser 4 prikker

Strålende sjangerkorrekt produksjon, men likefullt litt små-generisk RnB fra Norah. Ikke minst teksten, som på ingen måte legger noe særlig i mellom. Hun synger så avslappet at de løpende og megakompliserte melodiløpene framstår enkle og nedpå. Skrudd og skrevet av folka bak SVAL. Tross all verdens triks og tryllerier blir resultatet noe anonymt.

Refrenget alene er det ingenting i veien med, men helheten forsvinner i sjangerfloskler og snåle vokalsampler. Ikke minst det pratsomme og mer enn lettsensuelle mellomspillet om at «kanskje vi bare skulle kaste av oss klærne».

TOR MARTIN BØE

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder