OG SÅ VAR DE ... TO? AC/DC i 2014. Siden da har vokalisten Brian Johnson (til venstre) tatt capsen og gått. Nå er bassist Cliff Williams, til høyre, i ferd med å gjøre det samme. Foto: SONY MUSIC

Enda mer uro i AC/DC

Nå er også bassisten Cliff Williams (66) på vei ut av det
legendariske bandet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det australsk hardrockbandet AC/DC har noen mildt sagt turbulente år bak seg.

Det er tydeligvis ikke over ennå. Bassisten Cliff Williams sier nemlig i et intervju med Florida-avisen Gulfshore Life at også han nå er på vei ut av bandet.

– Etter at «Rock Or Bust» turneen er over, kommer jeg til å trekke meg fra turnering og plateinnspillinger, sier bassisten, som ble med i bandet i 1978, akkurat i tide til fanfavoritten «Powerage».

– Bandet har vært livet mitt i 40 år, men etter at vi mistet Malcolm [Young], hendelsen med Phil [Rudd] og nå det med Brian [Johnson], er gruppen blitt noe annet.

PÅ VEI UT: Cliff Williams gjør intervjuer under lanseringen av «Rock Or Bust» i Düsseldorf i november 2014. Foto: AFP / MARCUS SIMAITIS

Drapstrusler og narkotika

I september 2014 ble det klart at bandets rytmegitarist og grunnlegger Malcolm Young hadde blitt dement og led av «totalt tap av korttidshukommelsen». Han ble erstattet av nevøen Stevie Young.

Katastrofe nummer to inntraff bare to måneder senere. Da ble trommeslageren Phil Rudd arrestert, tiltalt for drapstrusler og narkotikainnehav.

Han ble dømt til åtte måneders hjemmesoning i juli 2015. Én uke senere ble han nok en gang arrestert, denne gang for å bryte soningsvilkårene ved å oppbevare og konsumere alkohol.

Bandet ga likevel ut et nytt album, «Rock Or Bust», i november 2014, og la ut på en omfattende verdensturné md Chris Slade på trommestolen i april 2015.

17. juni samme år spilte de på Valle Hovin i Oslo.

Sjokkerstatter

I mars i år kom meldingen om at vokalisten Brian Johnson måtte trekke seg fra turneens siste del, da leger advarte om at han ville risikere totalt hørselstap om han fortsatte.

Hele hardrockverdenen gispet av sjokk da det ble klart at AC/DC likevel ville fullføre turneen, med selveste Guns ’N Roses-vokalist AxlRose som erstatter bak mikrofonen.

Johnson erstattet selv vokalisten Bon Scott i 1980. Han døde av akutt alkoholforgiftning 15. februar samme år.

AC/DC er et av tidenes mestselgende rockband, og har solgt over 200 millioner album siden de ble dannet i Sydney i 1973.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder