KONKURRENTER: Både Beyoncé og Taylor Swift er nominert i mange VMA-katagorier. Her opptrer Beyoncé under fjorårets VMA-show, og til høyre Swift under en konsert i Oslo Spektrum i 2011. Foto:Robyn Beck, Trond Solberg,Afp, VG

Pris-krig mellom Swift og Beyoncé

Når Video Music Awards deles ut, kniver Taylor Swift (25) og
Beyoncé (33) om å bli årets musikkvideo-dronning.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

30. august avholder TV-kanalen MTV sitt prisutdelingsshow i Los Angeles. Mandag ble det kjent at Miley Cyrus skal være programleder i år, og tirsdag ble nominasjonene offentliggjort.

Les også: Miley opptrådte med puppe-plaster.

VMA-kategoriene går hovedsakelig på musikkvideoer, hvor den gjeveste er Årets musikkvideo. De har også underkategorier etter musikksjanger, samt priser for koreografi, regi og foto.

Ifølge Entertainment Online, er Taylor Swift og Beyoncé nominert i mange kategorier, med Ed Sheeran og Kendrick Lamar også blant de mest nominerte artistene. Alle fire er nominert til Årets video, der de i tillegg konkurrerer mot Mark Ronson og Bruno Mars’ «Uptown Funk».

Lamars nyeste plate, «To Pimp A Butterfly» fikk terningkast 5 i VG i vår.

Fikk du med deg: Beyoncé og Jay Z i Norge.

Beyoncé er nominert i fem kategorier, for videoen til «7/11», mens Swift er nominert i hele ni, for både «Blank Space» og Kendrick Lamar-samarbeidet «Bad Blood». I Beste video av kvinnelig artist, konkurrerer de to mot Nicki Minajs «Anaconda», Sias «Elastic Heart» og Ellie Gouldings «Love Me Like You Do».

«Anaconda» skapte kraftige reaksjoner i sosiale medier da den ble sluppet i fjor høst, og også Swift og Lamars «Bad Blood» fikk mye oppmerksomhet for alle kjendisvennene Taylor hadde samlet i videoen.

Beyoncé ble i fjor verdens mest Grammy-nominerte kvinne.

De siste to årene har prisutdelingen ikke hatt noen programleder, men Miley Cyrus gjorde seg sterkt bemerket begge årene. I 2013 var det for å twerke med Robin Thicke på scenen til «Blurred Lines», og i fjor vant hun Årets video for «Wrecking Ball», og sendte en hjemløs mann på scenen for å skape bevissthet rundt de hjemløses situasjon i USA.

Har du lest: Miley pensjonerer seg fra twerking.

I fjor var også et godt år for Beyoncé, der hun fremførte en 16 minutter lang medley fra sitt siste album mot slutten av showet, før mannen Jay Z med deres datter Blue overrakte henne æresprisen Video Vanguard Award.

De siste årene har mellom åtte og 10 millioner seere fulgt utdelingen i USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder