NORGESVENN: Norge er et av landene hvor Justin Bieber er aller mest populær. Foto: MATTIS SANDBLAD Foto: ,

Bransjefolk: – Justin Bieber kommer tilbake til Norge

Selv om superstjernen avbrøt konserten på torsdag, er bransjefolk enige om at han blir å se på norsk jord igjen – snart.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag kveld stod Justin Bieber for en av de største popskandalene i Norge til nå.

Les også: Justin Bieber kjeftet på fansen og gikk av scenen

Men den avbrutte konserten betyr neppe at Bieber er sur på Norge eller sine norske fans, mener bransjefolk VG har vært i kontakt med.

– Kanskje visste han ikke at han var i Norge engang, sier VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen.

– Jeg tror han har glemt det allerede, sier Gisle G. Stokland, som jobber i musikkeksportorganisasjonen Music Norway og er utgiver av underholdningsnettstedet 730.no.

Sjef i Justin Biebers plateselskap: – Håper ingen tror en vannskvett var grunnen


Etter det VG kjenner til planlegges det en stor verdensturné med Bieber i 2016. Sist han var på veien spilte han tre utsolgte konserter i Telenor Arena på Fornebu.

– Selvfølgelig kommer han tilbake til Norge da. Jeg tror han kommer neste gang han er på verdensturné, og jeg tror den finner sted i 2016. Da er det mest sannsynlig at han fyller Telenor Arena minst én gang, sier Stokland.

Fikk du med deg? Adele gruser Justin Bieber

– Jeg er helt sikker på at Bieber kommer tilbake, erklærer artistmanager Silje Larsen Borgan, som i 2012 ga ut en bok om Bieber.

– Jeg tror ikke at det som skjedde på torsdag – hva nå det egentlig var – gjør at han eller de rundt ham bærer nag til Norge. Om han skal på Europaturné er det svært sannsynlig at Norge vil være en del av denne.

Tar Bieber i forsvar: «Noen burde få seriøs kjeft»


Kilder VG har snakket med, som var tilstede på Chateau Neuf torsdag og i kontakt med Biebers apparat, mener også at sjansene for Bieber-retur til landet allerede neste år er store.

Morten Ståle Nilsen er ikke i tvil:

– Klart han kommer tilbake! Han kommer tilbake til alle byer som vil ha ham, og i Oslo har han i tillegg en «god story» å by på. Han kan spille sin nye singel, «Sorry» og lire av seg et – du vet, «beklager» til sin norske fanskare. Og så kommer alle til å være glade igjen, sier VGs musikkanmelder.

I bilen på vei fra Chateau Neuf til Gardermoen torsdag kveld la Bieber selv ut en beklagelse på Instagram.

Blant det han meldte der var: «Jeg lover å gjøre det godt igjen neste gang, på turné.»

– Er han smart kommer han tilbake kjempefort, slik at «skandalen» kan bli snudd til en «triumf» i henhold til moderne mediedramaturgi. Rent faktisk kommer han til å komme tilbake fordi han vil tjene penger på å komme tilbake. Såpass enkelt og usexy er det, mener Nilsen.

Kommentar: Et jaget idol

Konsertarrangør Peer Osmundsvaag i firmaet Atomic Soul stod bak arrangementet da Bieber underholdt over 70.000 tilskuere i Bærum 2013. Han kommenterer mulighetene for en eller flere nye Bieber-konserter i Norge slik:

– Det er naturlig å turnere etter et albumslipp. Det vil også være vanlig for en artist på Biebers nivå å komme på besøk omtrent hvert tredje år. Utover det har jeg ingen kommentar.

– Bieber slipper plate 13. november og fylte Telenor Arena tre ganger sist han var her; hva sier det om mulighetene for ny konsert med ham i nær fremtid?

– Om det skulle skje, ser vi frem til et spektakulært show og mye moro.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder