DØD: Olga Marie Mikalsen sto selv for den kunstneriske underholdningen da hennes 80 års dag ble feiret på Sagenehjemmet i Oslo i 1995. Foto: SCANPIX.
DØD: Olga Marie Mikalsen sto selv for den kunstneriske underholdningen da hennes 80 års dag ble feiret på Sagenehjemmet i Oslo i 1995. Foto: SCANPIX.

Olga Marie Mikalsen er død

MUSIKK

Olga Marie Mikalsen, sunnmørsdamen med den helt spesielle sopranstemmen, er død i en alder av 91 år, melder NRK.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 24.01.06 09:54


Best husket er hun kanskje for sin deltakelse i den etter hvert så berømte reklamefilmen for Solo på 90-tallet.

Mikalsen bodde sine siste år i Alfaz del Pi på Costa Blanca-kysten i Spania, der Sagenehjemmet har en avdeling.

Olga Marie Mikalsen er kjent for sine ytterst personlige tolkninger av klassiske sangperler, tolkninger som avfødte alt fra forbauselse, vantro og latter via forundring til høylytte protester.

Hun debuterte i 1968 i en alder av 53 år, men først på 1980-tallet ble publikum oppmerksom på hennes helt spesielle sangteknikk. Da hun deltok i en Solo-reklame, der budskapet var at Solo ikke gjør annet enn å slukke tørsten, ble hun rikskjendis.

I 1994 ga hun ut en CD med tittelen «Olga synger Solo» og lå tre uker på Dagbladet-listen. I forbindelse med sin 85-årsdag ble hun portrettert av NRKs Egil Teige på den gamle gården i Spania.

Olga Marie Mikalsen har blant annet opptrådt i Carnegie Hall i New York, i Stockholms konserthus, Odd Fellow-paleet i København, Purcell Room i London og Finlandia Hall i Helsingfors.