Michael Jacksons Neverland er en gedigen eiendom i Santa Ynez i California. Dette er bare et av husene på eiendommen. Foto: EPA

Jackson inviterer juryen til Neverland

Michael Jackson inviterer juryen i sexmisbruk-saken mot ham hjem til luksusranchen Neverland. Jackson mener de edsvorne selv bør få se soverommet der han ifølge tiltalen antastet en 13 år gammel gutt.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Aktoratet har beskrevet ranchen utenfor småbyen Santa Maria i den amerikanske delstaten California som en «gledesøy». Jackson brukte stedet til å lure unge gutter med på seksuelle eventyr, heter det i dokumenter retten nå skal ta stilling til.

Vitnet i går

Anmodningen om å la juryen besøke Neverland ble satt fram i dokumenter Jacksons advokater overleverte til domstolen allerede 24. februar, men ble først alminnelig kjent torsdag. Dagen før vitnet den angivelig misbrukte gutten selv i saken mot superstjernen. Han fortsetter sitt vitneutsagn natt til fredag.

Gutten, som var 13 år og kreftsyk da de angivelige overgrepene fant sted, fortalte at han fikk se pornobilder og sov i Jacksons soverom. Hans bror forklarte tidligere i uken at Jackson serverte dem vin og ved ett tilfelle vandret omkring naken og med ereksjon.

Broren, som i retten går under dekknavnet James Doe, skal ha sett dette fra en trapp utenfor soverommet. Jacksons forsvarere mener dette er fysisk umulig, og vil at juryens medlemmer skal besøke Neverland for ved selvsyn å se at forklaringen må være gal.

«Skjendig»

- Et jurybesøk vil være til hjelp i vurderingen av aktoratets påstander om at Neverland ble bygget med sikte på skjendige handlinger. Ett av spørsmålene juryen må ta stilling til, er om James Doe kan ha sett det han sier han så, framholder Jacksons forsvarer Robert Sanger.

Sangers kollega, førsteforsvarer Thomas Mesereau, var svært nærgående i sine spørsmål til James Doe tidligere i uken. Han antydet blant annet at et avansert alarmanlegg gjorde det umulig for vitnet å ta broren og Jackson på fersk gjerning, slik vitnet hevdet.

Michael Jackson er anklaget for utuktig omgang med gutten, for å ha servert alkohol til mindreårige og for sammensvergelse for å ha forhindret politiets etterforskning. Han risikerer opp til 20 års fengsel, dersom han blir funnet skyldig på alle ti tiltalepunkter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder