Michael Jackson-rettssaken: Jay Leno kan avsløre 15-åringen for løgn i retten

(VG Nett) Michael Jackson-anklageren fortalte juryen denne uken at han aldri har snakket med Jay Leno. Den amerikanske TV-stjernen har hevdet det stikk motsatte i politiavhør.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Jay Leno kan bli et av de viktgste vitnene i Michael Jackson-rettssaken. Foto: EPA

Hvis opplysningene stemmer, har aktoratet i Michael Jackson-rettssaken et alvorlig forklaringsproblem. Popstjernens hovedforsvarer Thomas Mesereau vil på sin side bruke opplysningene for alt de er verdt, og understreke det faktum at gutten har løyet under ed i retten.

Fikk veiledning?

I politiavhøret fortalte Leno at han ble ringt opp av guttens mor. Hun fortalte at hennes kreftsyke sønn hadde ham øverst på listen over kjendiser han ønsket å møte. Etter en kort stund ga hun telefonen videre til sønnen.

- Jeg vet ikke om han leste fra et manus, men det hørtes ut som han fikk veiledning, fortalte Leno til politiet om samtalen med gutten. Det var den anerkjente amerikanske TV-kanalen ABC News som først publiserte sitater fra politiavhøret med Leno onsdag. Stemmer opplysningene, kan det bli et av forsvarets sterkeste kort for å få Jackson frikjent.

Jay Lenos uttalelser til politiet er dramatiske fordi de underbygger hovedforsvarer Thomas Mesereaus påstander i retten. Jackson-forsvareren har så langt gjort alt han kan for å bryte ned troverdigheten til gutten og hans familie. Mesereau har i retten sagt at familien gjør det de kan for å få penger fra kjendiser, og at anklagene de har rettet mot Jackson er en nøye planlagt løgn, slik at de senere kan saksøke ham for millionbeløp. Med andre ord; Jay Lenos uttalelser i avhøret passer perfekt inn i Mesereaus forsvarsstrategi.

Det var da 15-åringen ble krysseksaminert av Mesereau tirsdag, at han svarte på spørsmålet om han noen gang hadde snakket med Leno.

- Jeg har aldri snakket med Jay Leno, var guttens svar.

Han innrømmet imidlertid at han en gang hadde ringt til Leno fra et sykehus, men at han den gangen bare la igjen en beskjed på telefonsvareren.

Leno er en av flere kjendiser gutten har vært i kontakt med etter at han ble syk. Det er allerede kjent at han stiftet bekjentskap med filmstjernen Chris Tucker, og ifølge avisen Los Angeles Times skal han ha fått 20.000 dollar i gave fra komikeren Louise Palanker.

- En uskyldig feil

Meserau sa på et tidlig tidspunkt i retten at Leno, som for øvrig har stått på vitnelisten til Jackson lenge, selv tok kontakt med politiet etter at han mottok en telefon fra gutten og hans familie. Leno hadde ifølge Mesereau en mistanke om at de var ute etter penger. I referatene fra avhøret sier Leno at han husker en eller to samtaler fra familien og gutten.

- For en stund siden ringte moren. Hun sa at hun hadde en sønn som var 12 år og at han elsket meg. Jeg ble mistenksom etter å ha hørt på moren, sa Leno til politiet.

- Jeg er ikke akkurat en egoistisk person. Jeg skjønner ikke hvorfor en 12 år gammel gutt skulle være blindt forelsket i en 55 år gammel mann som vitser om politikk og sånt. Jeg spurte hva jeg kunne gjøre for henne. Jeg husker ikke detaljene fra samtalen, men det virket som om de var ute etter penger, fortalte Leno.

En kilde nær hovedanklagerens familie sier til ABC News at gutten var 12 år da han ringte til Jay Leno, og at han nå tre år senere kan ha gjort en uskyldig feil ved å glemme hva som skjedde. Personen ABC har snakket med sier også at diskusjonen om gutten snakket direkte med Leno ikke, ikke har noen relasjon til hvorvidt Jackson misbrukte ham.

Tidligere denne uken uttalte flere juridiske eksperter til VG at troverdigheten til 15-åringen er i ferd med å rakne. Den får seg uten tvil en ny knekk dersom Jay Leno dukker opp i rettssalen.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Talkshow-kongen Jay Leno: - Jeg fikk telefoner fra gutten

 2. Råkjør mot 15-årig hovedvitne

 3. - Spiste nesten ikke

 4. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

 5. Vil fortsette å fleipe med Jackson

Fra andre aviser

 1. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 2. Jay Leno vitnet i Jackson-saken

  Aftenposten
 3. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 4. - Jackos folk presset oss

  Aftenposten
 5. Vitne sier at Jacksons anklager masturberte

  Aftenposten
 6. - Ikke Michaels sønn

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder