ALBUMAKTUELL: Solange Knowles har gitt ut to album tidligere. I høst kom hennes tredje album «A Seat at the Table». Her på rød løper i New York i 2014. Foto: Timothy A. Clary / AFP PHOTO AFP

Beyoncés søster kommer til Norge

Solange Knowles (30), Beyoncés lillesøster, opptrer på Piknik i Parken-festivalen i sommer.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi lover mange gode gaver til Piknik i Parken-publikummet frem mot festivalen, men denne klarte vi rett og slett ikke å vente med. Vi er utrolig stolte av å få artisten som preger samtlige årsbestelister for 2016, sier bookingsjef Stian Pride i en pressemelding.

Solange Knowles er kanskje ukjent for mange, men i moteverden har hun slått seg opp både som modell i Next Models og stilinspirator i Vogue. Artistmessig har hun ikke nådd de samme komersielle høydene som sin storesøster Beyoncé, men i 2012 fikk hun mye oppmerksomhet for singelen «Losing You».

Fikk du med deg denne? Aurora falt for fan: Ramlet av scenen

I år en hun aktuell med albumet «A Seat at the Table». Hun er også Grammy-nominert i kategorien årets beste r&b performance med låta «Cranes In The sky». I tillegg topper hun amerikanske Pitchforks liste over årets beste album. Artister som Frank Ocean, Beyoncé, David Bowie og Kanye West havner på plassene bak henne.

Moteinteressert? Denne jenta setter Beyoncé i skyggen

Sist hun sto på et festivalprogram i Oslo, var i forbindelse med Øyafestivalen i 2013. Den gangen ble konserten avlyst. Året etter skapte hun overskrifter etter å ha sparket og slått storesøsterens ektemann, hip hop-mogulen Jay Z.

Piknik i Parken finner sted utenfor og inne på Vigeland-museet og Bymuseumet i slutten av juni. Det ble arrangert for første gang i 2014. Så langt er artister som Cass McCombs, Gundelach, Tash Sultana og Kadhja Bonet også bekreftet. Det er også bandene Tall Heights og Paradisia.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder