KRITISK: Astrid Smeplass. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Astrid Smeplass kritiserer VG-anmelder for sex-slakt

Astrid Smeplass (18) skjønner ikke hvorfor artistkollega Selena Gomez (23) får det glatte lag.

Artikkelen er over fire år gammel

Lørdag publiserte VG en anmeldelse av hollywoodstjerne og Justin Bieber-eks Selena Gomez' nye soloplate.

Om Gomez bruker Google Translate, vil hun se at det ikke er så hyggelig lesning.

«De en gang uskyldige barnestjernene spiller ikke lenger på slurva, men på sex. «Hvor ble det av barnet?», jamrer overformynderiet, som glemmer både at folk eldes og at sex selger. Men det verste er at artistene selv tror at deres overgangsrituale fra barn til babe tilfører musikken en ekstra dimensjon», skrev VGs anmelder Karima Andrea Furuseth, og skjenket platen en toer på terningen.

Les også: Selena Gomez snakker ut om vekt-hetsen

Nå reagerer Astrid Smeplass på kritikken av Gomez. På sin Twitter-konto skriver artisten (på engelsk):

– Rart hvordan denne norske avisen ga Selena Gomez' album en 2 på grunn av at låtene hennes handler om sex. Mens The Weeknd fikk 5 for å synge om sex.

The Weeknd-anmeldelsen Smeplass refererer til var også ført i pennen av Furuseth. Les den i sin helhet her.

AVFEIER KRITIKKEN: VGs musikkanmelder Karima Andrea Furuseth. Foto: CHRISTIAN BELGAUX Foto: ,

VG-anmelderen tar ikke refsen tungt.

– Man skal ikke lese mange avsnitt i anmeldelsen min før man skjønner at Astrid Smeplass kommer med helt feilslått kritikk, sier Furuseth.

Husker du? Astrid Smeplass vil ikke spille på sex

– Grunnen til at Selena Gomez' album fikk terningkast to handler om at albumet i sin helhet oppleves som en prestasjon under gjennomsnittet. At jeg angivelig skal ha slaktet det fordi det handler om sex er jo direkte feil. Jeg synes derimot mange av tekstene er svake fordi de tar for seg seksualitet på en måte som er både patriarkalsk og nedverdigende. Men det som veide tyngst i anmeldelsen min er at platen mangler både dybde og variasjon i lydbildet.

Les også: Astrid Smeplass skifter navn

Furuseth understreker videre at hun ikke ga The Weeknds «Beauty Behind The Madness» terningkast fem fordi han synger om sex.

– Selena Gomez' og The Weeknds musikk har store kvalitetsforskjeller, og The Weeknd produserer simpelthen bedre musikk. Hvis logikken er at det er merkelig at to utgivelser fikk forskjellig terningkast når de begge – tilsynelatende – er forankret i sex, kan jeg ikke melde annet enn at premisset for kritikken faller på stengrunn.

Både Gomez og The Weeknd er på samme plateselskap som Smeplass har internasjonal kontrakt med, Universal Music. Smeplass varmet opp for The Weeknd da han nylig holdt konsert i Norge.

Fikk du med deg? Her står superstjernen på en norsk scene

Verken Universal eller Smeplass har svart på VGs henvendelser om utdypende kommentar fra artisten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder