SATSER VIDERE: - Vi er ikke Smokie. Vi er et levende rock'n roll-band. Det er ikke noe juks, sier TNT-gitarist Ronni Le Tekrö. Her sammen med trommis Morten «Diesel» Dahl (t.v.) og bassist Victor Borge. Foto: Trond Solberg

Fyller 25 år med et smell

TNT feirer med to plater, DVD og jubileumsturné

TNT er klare med liveplate og DVD. Utgivelsen passer som julepresang til dem som gir bort tøfler med nagler, ifølge TNT-gitarist Ronni Le Tekrö.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- De som vil ha en tung jul, kjøper denne. Det er ikke for dem som pynter så mye. Det er til dem som gir bort tøfler med nagler, sier TNT-gitarist Ronni Le Tekrö.

Han snakker om «TNT - Live in Madrid» som nå gis ut som DVD og CD. 1. april i år avsluttet TNT europaturneen på Madrids største rockeklubb.

Se TNTs plasseringer på VG-listaVG-listaPlateanmeldelserMusikkextra

Med syv kameraer og et konsertsett med klassiske TNT-låter som «Seven Seas» og «10000 Lovers» ble det hele en minnerik seanse for bandet og fansen: Konserten var nemlig den siste til vokalist Tony Harnell, som har vært med siden 1984.

Spesielt

- Harnell takket for seg, og det var spesielt. Det er en slags oppsummering av hans karriere med TNT, sier trommis Morten «Diesel» Dahl.

Ifølge Ronni Le Tekrö er utgivelsen en dokumentasjon av at bandet fortsatt er «potente i en alder av 45 år».

- Vi prøvde oss på hjemmebakt pizza og Dan Børge. Det funket ikke så bra, sier Tekrö og konstaterer at han er preget av å ha solgt 3,5 millioner album med TNT.

Flirer

Bandets DVD-utgivelse kommer like før Kurt Nilsen, Askil Holm, Alejandro Fuentes og Espen Lind slipper DVD. Ifølge TNT er deres produkt noe helt annet.

- Vi har tolv gitarkamerater i en gitar. Det er helt utrolig at du kan stappe den driten på folk. Jeg vurderer å flytte til Sierra Leone, flirer Ronni Le Tekrö om Kurt Nilsen og gitarkompisene.

Bandet er også godt i gang med et nytt studioalbum. TNT jobber sammen med bergensprodusenten HP Gundersen, og så langt er de halvveis. Etter planen slippes albumet i mai.

Deretter blir det jubileumsturné ettersom det til neste år er 25 år siden bandet debuterte med den norskspråklige låten «Harley Davidson» i 1982. Den gang var Dag Ingebrigtsen vokalist.

Byttet ut

- Dag blir med på turneen. Han skal synge på «Harley Davidson», sier «Diesel» Dahl.

Amerikanske Tony Harnell er for øvrig byttet ut med den britiske vokalisten Tony Mills.

- Han synger klassikerne som han skal synge dem. Han har sklidd rett inn - han drikker mye øl og røyker rullings, sier Tekrö, som lover at TNT i løpet av neste år skal ha flere konserter i Norge.

I august 2007 kommer Ronni Le Tekrö med soloplate. Den har han også spilt inn i samarbeid med HP Gundersen.

- Han (HP Gundersen) kommer jo fra den intellektuelle popen i Bergen.

Men vi fant hverandre gjennom den psykedeliske, britiske popen. Platen er den tøffeste jeg har gjort. Det er mer psykedelia og improvisasjon, sier Tekrö.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder