UENIG: Ingrid Olava er uenig med Susanne Sundfør, og mener nominasjonen er en hyggelig anerkjennelse. Foto: EMI

Ingrid Olava: - Synd at Susanne trekker seg

Glade for nominasjonen «Årets kvinnelige artist».

(VG Nett) Ingrid Olava (29) og Christel Alsos (26) er ikke enige i at de blir diskriminert i forbindelse med utdelingen av Spellemannprisen.

Elisabeth Norheim
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Rock- og folkartisten Susanne Sundfør sendte sjokkbølger gjennom musikk-Norge da hun torsdag valgte å trekke seg fra nominasjonen til prisen «Årets kvinnelige artist» for Spellemann 2010.

Etter Sundfør sin avgjørelse vil det kun være Christel Alsos, Ida Maria, Ingrid Olava som er nominerte i kategorien «Årets kvinnelige artist» i år.

Fortjener heder

Nå beklager Ingrid Olava kollegaens avgjørelse.

- Jeg synes det er synd at Susanne trekker seg fra sin nominasjon som Årets Kvinnelige Artist, "The Brothel" er et fantastisk album som fortjener heder og ære, sier hun til VG Nett.

Hva synes du om at kvinner og menn konkurrere i ulike kategorier i Spellemann? Diskuter nederst i saken.

KRITISK: Susanne Sundfør mener musikk ikke skal bedømmes ut fra kjønn. Foto: Pedersen, Åge

Sundfør begrunnet avgjørelsen med at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

LES OGSÅ: Disse kan vinne Spellemann

Hyggelig anerkjennelse

Ingrid Olava er ikke enig i Sundførs argumenter og gleder seg til Spellemann.

- Selv opplever jeg det ikke som problematisk å bli nominert i denne kategorien, snarere som en hyggelig anerkjennelse fra mine kolleger for den musikken jeg har lagd, sier hun.

VGTV: Ingrid Olava og Christel Alsos: - Vi skal drikke sjampanje sammen

PÅ SPELLEMANN: Christel Alsos ble også nominert til Spellemann i 2002. Foto: Magnar Kirknes

Christel Alsos sier i en pressemelding at hun respekterer Susanne sitt valg og at alle må finne ut for seg selv hva en slik prisutdeling og nominasjon betyr.

- For min egen del, oppleves det ikke som diskriminerende eller som en problemstilling at det finnes en kvinnelig og mannlig kategori i Spellemannsprisen, sier hun.

Ingen kjønnskamp

Alsos er beæret over å være nominert i nettopp denne kategorien med så sterk konkurranse.
- Jeg er ekstremt stolt av plata og av alle som har hjulpet meg å lage den.

- Nominasjonen i kategorien årets kvinnelige artist er ingen kjønnskamp for meg, men en sjanse til å feire at musikken min når opp og frem og at den blir lagt merke til. Det er ikke minst en fin mulighet til å takke publikum og alle som jobber sammen med meg. Jeg er glad for den muligheten. Som kvinne og som artist.

Sundfør er også nominert i kategoriene «Årets tekstforfatter» og «Årets populærkomponist». Denne saken gjelder ikke de to andre nominasjonene.

Spellemann baserer sine nominasjoner på påmeldte album i de enkelte kategoriene. Det er Sundførs plateselskap EMI som har meldt henne på.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder