DØD: Stephen Gatelys ble bare 33 år gammel. Nå gir Boyzone ut hans siste låt Foto: AP

Avdød Boyzone-stjerne får egen TV-hyllest

(VG Nett) Bandkollegene skal samle kjendiser til en stjernespekket TV-konsert til minne om Stephen Gately.

De resterende Boyzone-medlemmene har sammen med den britiske TV-kanalen ITV startet planleggingen av TV-konserten som skal på lufta i mars. Det irske boybandet står for utvelgelsen av artister og hvilke låter som skal fremføres, skriver avisen The Sun.

TV-programmet har angivelig et budsjett på fire millioner kroner.

Døde av hjertefeil

To og en halv måned har gått siden 33 år gamle Stephen Gately brått døde under et ferieopphold på Mallorca. For en uke siden slo den endelige obduksjonsrapporten fast det som tidligere har vært antatt - at sangeren døde naturlig som følge av en hjertefeil.

En kilde nær bandet sier til The Sun at TV-hyllesten vil bli en «følelsesladet» affære.

- Alle ønsker at dette skal bli akkurat slik som Stephen ville ha ønsket, forklarer kilden.

- Ingenting kan bringe Stephen tilbake, men alle håper at dette programmet vil vise hvilken utrolig person han var, legger vedkommende til.

Gately etterlot seg ektemannen Andy Cowles (32).

Les også: Ektemannen knust

Artikkelen fortsetter under bildet.

SØRGER OVER VENNEN: Stephen Gatelys Boyzone-kolleger, f.v.: Keith Duffy, Ronan Keating, Mikey Graham og Shane Lynch - her mens de var på Mallorca for å hente hjem kisten. Foto: AP

Ny plate på gang

Boyzone, som kom på banen i 1993, kan skilte med over 20 millioner solgte plater på verdensbasis. Etter en lang pause med prosjekter hver for seg, gjorde bandet comeback i fjor.

En ny Boyzone-plate har vært på trappene lenge, og Gately rakk å spille inn to låter før han døde. Nå kommer plateslippet før planlagt, fordi bandkollegene ønsker å hedre sin avdøde venn.

- Stephen var så spent på dette. Faktisk testet han meg samme kveld han døde og sa at han nesten ikke klarte å vente med å gå i gang, betrodde Ronan Keating til Sky News for en tid tilbake om sin avdøde kollegas entusiasme over plateplanene.

Datoen for den fremskyndede platelanseringen er ikke kunngjort.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder