- PRESSET: Michael Jackson under pressekonferansen hvor han annonserte sin siste turné, i mars 2009. På dette tidspunktet ble han presset knallhardt av konsertarrangøren, ifølge familien. Foto: PA Photos.

Familien: Konsertarrangøren skyld i Jacksons død

Saksøker konsertarrangøren AEG

(VG Nett) Familien til Michael Jackson påstår arrangøren av hans comebackturné «This Is It» presset stjernen altfor hardt.

Nå har de saksøkt konsertarrangøren AEG Live. I stevningen skriver de at AEG tvang Jackson til å gjennomføre en helsefarlig timeplan.

People.com har fått tilgang til stevningen, og skriver at saksøkerne anviser at Jacskon skalv og var forvirret under den siste gjennomgangen.

Les alt om Michael Jackson på VG Netts samleside!

- Dødelig dose

De skriver også at han fikk i seg så mye av den bedøvende medisinen Propofol at han risikerte å dø av dét.

«AEG pliktet overfor Michael Jackson å ta vare på ham og ikke utsette ham for fare. Men AEG overholdt ikke denne plikten, til tross for at de visste om Michael Jacksons fysiske tilstand, fordi de satte ønsket om stor gevinst foran Jacksons helse og sikkerhet», heter det i stevningen.

Les også:Ti ukjente Jackson-låter klare for utgivelse

Levert onsdag

Michael Jackson døde den 25. juni 2009, kort tid før han skulle ta fatt på en omfattende turné for å markere et punktum i hans karriére.

Onsdag ble papirene levert til en domstol i Los Angeles.

Familien skriver også at «på grunn av AEGs handlinger, og mangel på handlinger, mistet tre barn sin elskede far, en kjærlig mor og far mistet sin sønn og verden mistet sin største underholder.»

Les også:Hetset Jacksons lege på vei fra retten

Vil ikke kommentere

I tillegg skriver de at AEG var uaktsomme da de ansatte Conrad Murray som Jacksons lege. Murray står nå tiltalt for uaktsomt drap på superstjernen, fordi han skal ha gitt Jackson en dødelig dose med medisiner.

AEG har foreløpig ikke villet kommentere saken, og henviser til at de ikke har sett stevningen.

Les flere nyheter fra kjendisverdenen på vg.no/rampelys.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder