DRØMMEJOBB: Maroon 5 skal opptre på Super Bowl. Her fra en tidligere konsert i Los Angeles.

DRØMMEJOBB: Maroon 5 skal opptre på Super Bowl. Her fra en tidligere konsert i Los Angeles. Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Maroon 5 klare for Super Bowl

Den amerikanske popgruppen Maroon 5 skal opptre under Super Bowl i februar neste år. Avgjørelsen vekker oppsikt på sosiale medier.

Bandet selv har ikke kommentert saken, men både Variety og andre amerikanske medier melder at Maroon 5 vil gjeste Mercedes-Benz Stadium i Atlanta når finalen spilles 3. februar 2019. Gruppe blir med det den tredje bandet de siste ni årene til å spille i en Super Bowl-pause.

På 2000-tallet var det ikke unormalt å ha flere verdenskjente artister til å opptre – i 2000 var både Phil Collins, Christina Aguilera og Enrique Iglesias på scenen, mens i 2001 fremførte både Aerosmith, ’N Sync, Britney Spears, Mary J. Blige og Nelly.

I 2004 hadde de virkelig toppet laget med Jessica Simpson, Janet Jackson, P. Diddy, Nelly og Justin Timberlake. Ikke ukjent var dette en kontroversiell opptreden. Siden den gang har det vært normalt med en artist/gruppe som har opptrådt, selv om Madonna samlet en blomsterbukett av artister i LMFAO, Nicki Minaj og Cee Lo Green til hennes opptreden i 2012.

Denne sesongen er det altså Maroon 5 som får æren av å spille i pausen. Gruppen sin mest kjente låt er «Girls Like You» med Cardi B, som i skrivende stund er avspilt 378 millioner ganger. Det er «Sugar» fra 2014 som er den mest populære med hele 738 millioner avspillinger.

«Girls Like You» har ligget på 1. plass på Billboards Radio Songs i åtte uker på rad. I tillegg er musikkvideoen sett av rundt 900 millioner mennesker på YouTube, som gjør den til den femte mest sette musikkvideoen i 2018.

Bandet på syv består av blant andre den 39 år gamle vokalisten Adam Levine. Han er det mest kjente medlemmet i gruppen og har også gjort gjesteopptredener hos andre, som med låten «Stereo Hearts» (216 mill. avspillinger) med Gym Class Heroes. I tillegg til å være artist, er Levine også en av mentorene i den amerikanske utgaven av The Voice.

På den amerikanske mikrobloggingstjenesten Twitter lot ikke reaksjonene vente på seg. Og de fleste var ... ikke særlig positive:

Brukeren «Zito» refererer til Super Bowl 51 i 2017, da New England Patriots snudde 3–28 med 18 minutter igjen av finalen, til 34–28 etter overtime. Twitter-brukeren mener Atlanta Falcons, som blåste vekk den enorme ledelsen, straffes med en artistgruppe som ikke er fra Atlanta for at de tapte finalen.

Nettsiden Buzzfeed har for øvrig ramset opp 60 artister/grupper som hadde vært mye bedre enn Maroon 5 til å spille på Super Bowl i februar.

Men Maroon 5-fans – fortvil ikke: Det er også enkelte som er positive:

Føyer seg inn i rekken av legendariske artister

I fjor var det Justin Timberlake som sto på scenen under pausen mellom New England Patriots og Philadelphia Eagles i Minneapolis, hvor sistnevnte vant.

les også

Brady sviktet da det gjaldt som mest – Eagles vant vanvittig Super Bowl-drama

Maroon 5 føyer seg i rekken av store navn som Beyoncé, Lady Gaga, Bruce Springsteen, Paul McCartney, U2, Janet Jackson, Bruno Mars og Prince, som tidligere har opptrådt på Super Bowl.

PS! Tidligere i sommer ble det kjent at norske Sigrid Raabe (21) skal være med på Maroon 5 sin «Red Pill Blues Tour» i Europa neste år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder