Plateselskap avviser pengekrav

De svenske trubadurene Magnus Lundkvist og Markus Lundberg har blankt avvist et tilbud om 250 000 kroner mot at de lar Marit Larsen og Marion Ravn bruke artistnavnet M2M i Sverige - hvor utgivelsen av debutalbumet har vært utsatt i fire uker.

Artikkelen er over 20 år gammel

Ikke enige

M2M-utgivelsen har nå vært frosset i temmelig nøyaktig fire uker i Sverige. Hvilket er meget lang tid i en bransje hvor nye album mer og mer er som ferskvarer å betrakte.

I mellomtiden har partene forsøkt å komme frem til en minnelig løsning uten å lykkes. Magnus Lundkvist og Markus Lundberg har via sin advokat signalisert at de kan tenke seg å møtes på halvveien; med andre ord at norske M2M kan beholde navnet mot en kompensasjon på 500 000 kroner.

Glem det, lød svaret fra Warner Music i Sverige, som ikke er villig til å strekke seg lenger enn til 250 000 kroner.

Samtidig gir plateselskapet nå ut albumet «Shades of Purple» uansett om partene ikke er forlikte. Dermed ser det ut som partene møtes i rettssalen for å løse navnestriden.

Gir seg ikke

- Advokaten til Warner i Sverige mener de har en sterk sak fordi Lundkvist og Lundberg visstnok ikke forsøkte å varemerke-registrere navnet M2M som sitt før de så videoen til «Don't Say You Love Me» på MTV og ZTV, opplyser Thomas Erdtman, som er manager for Marit og Marion.

- Hvis det stemmer, spørs det om gutta har noen sak i det hele tatt. Det er ikke engang sikkert at de har fått svar på søknaden, antyder Erdtman.

I alle andre territorier er det imidlertid «business as usual» for M2M-jentene. Ikke minst i Storbritannia, hvor Marit og Marion i forrige uke deltok i en rekke TV-show, blant annet «Pop Of The Tops» på BBC1.

Gullsalg

Singlen har nå for øvrig solgt til gull i USA, Canada, Australia og New Zealand, hvilket betyr et samlet salgstall over disk på over en million eksemplarer.

Marit Larsen og Marion Ravn er nå tilbake i USA, hvor de har lagt ut på andre del av en skoleturné som går over hele landet, før de reiser videre til Canada, Asia og Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder