EUROVISION-FAN: Alexander Rybak er raus med sine konkurrenter før Eurovision-finalen i Lisboa kommende helg. Rybak skal i ilden i kveld. Foto: Helge Mikalsen

Alexander Rybak med sjarmoffensiv mot konkurrentene

LISBOA(VG)Allerede for to uker siden begynte det norske Eurovision-håpet å legge ut hyllestvideoer - til konkurrentene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

På sin egen YouTube-kanal har 31-åringen lagt ut to versjoner av en «Eurovision 2018 Violin Jam», der Alexander Rybak legger fele på andre lands bidrag til Eurovision. Ni land har æren av å bli «remikset» av Rybak i de to medleyene.

VG+: Alexander Rybak: Har lært seg å håndtere depresjoner

– Det er to grunner til at jeg gjør dette: For det første har jeg noen fans utenfor Europa som følger med på YouTube-kanalen min, og da er det hyggelig å underholde dem også. For det andre er det en veldig god stemning mellom artister i en slik konkurranse, og da er det fint å understreke det musikalsk, sier Rybak til VG.

Se «Eurovision 2018 Violin Jam Part 1» her:

Han er ikke redd for at folk vil oppfatte dette som et forsøk på å gi seg selv ekstra goodwill i forkant av semifinalene som avsluttes i kveld.

– Det er i hvert fall første gang jeg hører noen vinkle det på den måten?

– Du gjorde det samme med de norske bidragene i årets norske Melodi Grand Prix-finale – hvordan var reaksjonene?

– Det er jo bare å se i kommentarfeltet. Man kan nok finne alt mellom himmel og jord der.

Husker du denne?

Alexander Rybak skrev bursdagslåt til kjæresten

En uhøytidelig undersøkelse VG har gjort blant landene som blir hyllet av Alexander Rybak viser at han neppe har noe å være redd for. Australia ble henrykt over hyllesten, ifølge David Champion, manager til Jessica Mauboy som fremfører landets bidrag, «We Got Love».

– Jess rett og slett ELSKER den, skriver Champion i en e-post til VG.

– Mer enn det, hun hadde elsket å få en sjanse til å synge duett med Alexander i løpet av konkurranseuken. La det skje! skriver han begeistret.

«Eurovision 2018 Violin Jam Part 2» kan du se her:

Også Hviterussland, som jo er landet der Alexander Rybak har sine røtter, takker ydmykt.

– En nydelig coverversjon! Takk skal du ha, Alexander! «Forever» med din fele låter fantastisk! Lykke til til oss begge i «Eurovision», skriver Hviterusslands artist, ALEKSEEV, i en e-post til VG.

MGP: Rybak gjorde det igjen!

Alexander Rybak er ikke helt ukjent med å gi hyllest til Eurovision-bidrag. I fjor offentliggjorde han en coverversjon av Salvador Sobrals portugisiske vinnermelodi «Amar Pelos Dois» omtrent før jubelen over seieren hadde lagt seg.

– Den videoen lagde jeg to måneder før finalen og ventet med å legge den ut for ikke å forstyrre konkurransen. Det at den vant, var jo stas, da jeg allerede hadde spilt inn videoen, sier Alexander Rybak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder