Gatas Parlament gir ikke opp

(VG Nett) Nå åpner rapperne i Gatas Parlament den omstridte nettsiden killhim.nu for andre gang etter at den ble stengt av politiet.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I slutten av oktober ba politiet rap-gruppens internettleverandør om å stenge siden. Grunnen er at anti-Bush-siden oppfordrer til å samle inn dusørpenger for å drepe den amerikanske presidenten.

Gatas Parlament ble ikke kontaktet og hørte om stengningen av nettsiden gjennom media.

- De impliserte vil bli innkalt til avhør i aller nærmeste fremtid, opplyste politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG for to uker siden.

Men hverken Don Martin eller brødrene Elling og Aslak har hørt noe ennå. Den omstridte siden ble flyttet til utlandet og åpnet igjen tidligere denne uken, men ble stengt på nytt i går.

«Vi mener politiet ikke har rett til å fjerne sida vår på denne måten, uten noen dom eller advarsel. Hvorvidt sida er fjernet eller ikke utgjør ingen forskjell for sikkerheten til George W Bush og vi tviler sterkt på at han føler seg hverken mer eller mindre sjikanert av vår kampanje utifra om norsk politi nekter oss å ha en internettside i Norge,» skriver de på den nye nettsiden sin.

- Nå er den flyttet til et nytt land og ligger ute helt til verdenspolitiet greier å stenge den på nytt, opplyses det i en pressemelding fra gruppa.

Nettsiden www.killhim.nu er foreløpig oppe og går, men også den originale siden, som politiet fjernet, er tilbake.

Lager låt til Olins dokumentar

Gatas Parlament har i tillegg til sitt engasjement rundt den amerikanske presidenten laget en låt til dokumentaren «Ungdommens Råskap».

Filmen som er regissert av Margret Olin har norgespremiere fredag den 18. november.

Mandag kommer singelen som er skrevet for og inspirert av Margreth Olins film og Jens Bjørneboes dikt «Om ungdommens råskap».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder