Hør 90-tallsslageren i «naken» versjon

Kiesza - fra «Hideaway» til Haddaway

Norskættede Kiesza er i ferd med å få en av årets store slagere med «Hideaway». Nå tar hun nittitallsinspirasjonen et hakk videre, med en coverversjon av 1993-farsotten «What Is Love».

Publisert:

VG skrev forrige uke om hvordan den Donkeyboy- og Stargate-tilknyttede jenta var i ferd med å slå gjennom i Storbritannia.

Sist søndag gikk da også «Hideaway» helt til topps på den britiske singellisten.

Hiten er inspirert av det tidlige nittitallets klubbmusikk. Det er også disse røttene Kiesza viser til når hun nå har laget en versjon av Haddaways «What Is Love» - danselåten som toppet VG-lista i åtte strake uker sommeren 1993.

- Låten stammer fra æraen som har påvirket mitt nåværende uttrykk. For øvrig er jeg svak for triste låter som gjør deg glad, og «What Is Love» er antagelig min favoritt av slike, sier Kiesza.

- Men uansett hvor bra det føles når jeg hører den, har jeg merket meg at få er klare over at det er en trist sang. Jeg ville strippe den ned og sette fokus på den rå nerven teksten og melodien uttrykker.

MER PÅKLEDD: Kiesza slik hun fremstår i videoen til hennes egen låt, «Hideaway». Foto: UNIVERSAL

- Hvorfor så mye hud i videoen?

- Når du kler på deg og går ut, ifører du deg en identitet. Men når du forelsker deg, virkelig forelsker deg, stoler du så mye på den personen at du tillater deg å kle av personligheten din og la dine svakheter komme til syne. Kjærlighet tvinger frem sannhet, på godt og vondt. Og det er hva den nakne huden i videoen representerer for meg - en avkledd identitet.

25-åringen er døpt Kiesa Rae Ellestad og kommer fra Canada. Men hun har også norske røtter; farfaren hennes er fra Fagernes.

- Han emigrerte til Canada, hvor han møtte min farmor. Selv om jeg ikke har lært meg språket lærte jeg mye om norsk kultur i oppveksten og har alltid vært nysgjerrig på Norge, forteller hun.

I fjor bodde Kiesza i lengre perioder i Drammen, hjemme hos brødreparet Sundberg i Donkeyboy.

- Det var rart å være i Norge for første gang. Jeg følte meg veldig hjemme, og kan definitivt se for meg å bo i Norge i fremtiden, sier Kiesza.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder