TIL TOPPS: Adelén Rusillo Steen og låten «Bombo» troner øverst på VG-lista denne uken. Nå gleder artisten seg til albumet kommer etter sommeren. FOTO:FRODE HANSEN/VG

Adelén danker ut GP-Margaret

GP-prinsessen Adelén (16) hylles av lytterne. I dag topper hun for første gang VG-lista, noe Margaret Berger ikke har klart etter GP-seieren.

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
VG-lista - Topp 20 Single uke 38, 2017

Adelén Rusillo Steen kom på andre plass med låten «Bombo» i GP-finalen tilbake i februar.

Låten debuterte på VG-lista på en 11.plass for seks uker siden. I dag inntar hun førsteplassen på Norges offisielle salgsliste.

- VG-lista er noe jeg har fulgt med på lenge. Å se navnet sitt øverst på listen helt plutselig er uvirkelig og skikkelig rart, sier Adelén til VG.

Bedre enn Berger

Dette er langt bedre enn det GP-vinner Margaret Berger kan vise til. Hennes vinnerlåt «Feed You My Love» debuterte med en 12. plass og lå kun tre uker på singellisten med en 4.plass som beste plassering. (Berger har riktignok toppet diverse streaminglister og iTunes, men aldri VG-lista.)

Musikksjef Mats Borch Bugge i P3 mener Bergers bidrag er best, men er ikke overrasket over at «Bombo» når toppen.

- Jeg har sett utviklingen til «Bombo» på VG-lista og er ikke overrasket over at hun når toppen. Det beviser at mange kjøper og hører på låten, sier han til VG.

Borch Bugge tror årsaken til at «Bombo» klarer seg bedre enn «Feed You My Love» er fordi låten er enkel å fordøye.

- «Bombo» er en enklere sommerhit, Bergers bidrag er langt mer sofistikert - det er en av de beste Grand Prix-låtene noen sinne, avslutter han.

Travelt opptatt

Nå er Adelén i full sving med å spille inn singel nummer to i studio. Forhåpentlig vis kommer den ut allerede i mai. Artisten vil ikke røpe hva låten heter, men hun kan love at det blir bra.

- Jeg er så heldig som har de låtskriverne jeg har - alt de lager til meg er potensielle hits, fortsetter hun og innrømmer at hun gjerne vil stå på scenen under VG-lista topp 20-arrangement på Rådshuplassen i juni.

- Det hadde vært kjempegøy. Jeg dropper gjerne sommerferien for å kunne jobbe med musikk hele tiden, sier hun.

I forbindelse med GP-finalen opplevde Adelén at populariteten økte, spesielt i sosiale medier. Ikke all oppmerksomhet har vært positiv. Nylig fortalte hun VG å bli plaget av netthets.

- Nå overser jeg de negative tilbakemeldingene. Hadde jeg hatt fokus på negativ kritikk ville jeg vært dum, avslutter Adelén.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder