Spås en lysende fremtid

KAN BLI 100.000 KRONER RIKERE: Artisten Aurora Aksnes (18). Foto:,PETROLEUM RECORDS

Aurora kan vinne Bendiksenprisen

Fem artister kjemper om heder og ære og 100.000 kroner. Blant
dem er unge Aurora Aksnes, som fortsatt har til gode å gi ut en hel plate.

Artikkelen er over fire år gammel

Prisen deles ut til en artist som har kommet et stykke på vei i karrieren som plate- eller liveartist, og ble i fjor tildelt bandet Highasakite, som siden har gjort stor suksess både hjemme og utenlands.

De fem artistene som kjemper om prisen i år er Cashmere Cat, Ine Hoem, OnklP og De Fjerne Slektningene, Spidergawd og Aurora Aksnes.

Sistnevnte har fått masse skryt for liveopptredener allerede, blant annet en sekser fra VG under by:Larm.

Aurora Aksnes har ennå ikke gitt ut en hel plate, men kom før helgen med EPen «Running With The Wolves».

I likhet med artistkollega Astrid Smeplass, som har kuttet ut etternavnet og nå kaller seg kun Astrid S, har Aksnes også fjernet etternavnet som artist og kaller seg nå AURORA.

– Jeg syns det er en veldig vakker ting. Å bli nominert i seg selv. Jeg har enda ikke gitt ut et album eller vært i denne bransjen særlig lenge, så jeg setter utrolig pris på all støtte og tro jeg kan få. Om jeg får prisen eller ikke, så er jeg bare glad for å bli anerkjent. Tusen takk, sier Aksnes i en kommentar.

Navnet på prisen er oppkalt etter den avdøde bransjenestoren Arne Bendiksen, som døde i 2009. Prisen deles ut for sjette gang, og det er bransjen selv gjennom medlemmer av GramArt og andre som har nominert mulige kandidater.

Andre tidligere vinnere er: Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011) Stein Torleif Bjella (2012) og Monica Heldal (2013)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder