Norsk unggutt med superkontrakt i USA

GYLLEN SJANSE: Sebastian Teigen - med artistnavnet Coucheron - har vært i søkelyset til amerikanske Warner Music en god stund, men 19-åringen var fast bestemt på å gå ferdig videregående før et eventuelt musikkeventyr i USA. På nyåret flytter han til Los Angeles for å forfølge drømmen. Foto: Roger Neumann

Er Sebastian (19) den nye Avicii?

Den amerikanske plateselskapsgiganten Warner Music tror de kan ha funnet en ny Avicii i den 19 år gamle Sandvika-gutten Sebastian Teigen med artistnavnet Coucheron.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over seks år gammel

- Kanskje har de det også? smiler Teigen om sammenligningen med svenske Avicii som har herjet verdens hitlister det siste året, også i Norge.
På nyåret flytter han til Los Angeles for å komme nærmere sine nye arbeidsgivere i Warner Music Group.

- Jeg lager jo pop-musikk og tror hverken tilhengere av Avicii eller av Taylor Swift for den saks skyld kommer til å mislike det jeg holder på med, sier Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen, som er hele navnet hans.

Og apropos Taylor Swift. Hun måtte vente i kø for å bli intervjuet på tv av Entertainment Tonight etter iHeart Radio Music Festival i Las Vegas i 2012.

Først måtte de nemlig bli ferdige med Coucheron som var fløyet til Las Vegas for å møte Usher etter å ha vunnet en stor remix-konkurranse på nettet.

Halvannet minutt inn i dette klippet kan du se Coucheron bli skysset inn til Entertainment Tonights mobile studio etter Miley Cyrus og Gwen Stefanis No Doubt, men altså før Taylor Swift, for å møte Usher.

- Jeg var et sort får i den forsamlingen, ja. Men det var helt absurd, og hjernen gikk på autopilot. Jeg husket ikke hva jeg sa før jeg så klippet i etterkant.

Coucherons navn har lenge vært nevnt i undergrunnskretser som vårt neste store navn innen EDM-genren (electronic dance music). Han er kollega med et annet norsk EDM-håp internasjonalt, CLMD, på Toothfairy-labelen til Martin Schilde.

EDM har de siste årene dominert verdens hitlister, ikke minst via svenske navn som Avicii og Swedish House Mafia, og det er nettopp derfor amerikanske Warner Music har speidet etter nye talenter fra Skandinavia.

- Ja, regionen har en lidenskap for musikk og melodi som er helt unik, og det finnes en helt egen vilje og inspirasjon der oppe som får talenter til å satse på EDM. Jeg forventer å se mange dyktige artister fra disse landene fremover, sier Mike Caren i amerikanske Warner Music til VG.

Mike Caren er - tross sin unge alder på 36 - president for A&R-avdelingen i Warner Music Group Worldwide - og har de siste årene hatt stor suksess med Trey Songz, T.I. og Flo Rida, samt skrevet låter og produsert for Kanye West, Bruno Mars og Jennifer Lopez.

- Coucheron er et enestående talent med et friskt uttrykk som balanserer flere genre. Jeg tror han kan bli en pionér for en helt ny sound innen elektronisk musikk, sier Mike Caren.

Både Sebastian Teigen og hans manager, Martin Schilde i Toothfairy, har allerede vært på middag hjemme hos Caren i Los Angeles. Amerikaneren har lenge hatt et godt øye til Coucheron, men for Sebastian har det vært viktig å avslutte videregående før et eventuelt amerikansk musikkeventyr.

BAKMANN: Martin Schilde, sentral i musikkmiljøet rundt Musikkflekken i Sandvika utenfor Oslo, er Coucherons manager og drar også over til Los Angeles på senvinteren for å følge opp karrieren til sin klient. Foto: Roger Neumann


- Dagen etter eksamen dro vi til Los Angeles for å møte Warner-toppene, forteller Sebastian og presiserer at det gikk bra på eksamen til tross for turen som ventet.

Nå venter det hardkjør på nyåret med låtskriving og studiojobbing.

- Det er først nå at etableringen av meg som artist starter. Jeg ga ut to låter i 2011, men hadde ikke funnet soundet mitt. Det er nok ikke representativt for hva jeg holder på med nå. Jeg lager musikk som ikke er for langt unna popradio-segmentet, men som heller ikke er fjernt fra det alternative.

Det er veldig mange elementer jeg har lyst til å putte tilbake i pop-musikken - som metal, punk, hiphop og klassisk. Og dance, selvfølgelig. Musikk jeg selv liker å høre, sier Teigen som nylig la ut en bootleg-remix av Daft Punks «Doin' It Right» fra årets «Random Access Memories» på sin Soundcloud-side.

Sebastian Teigens platekontrakt anses så god at hans manager Martin Schilde får reise- og bostøtte for å være med til USA.

Det er Music Norway - tidligere Music Export Norway - som har gitt Schilde eksportstøtte i forbindelse med sitt relokaliseringsprogram.

- Vi har i høst gjort et pilotprosjekt for USA, der bransjefolk med etablerte samarbeid og konkrete planer som er igangsatt, har fått et tilskudd for å kunne jobbe fokusert og langsiktig med et marked, sier direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.

Hun legger til at USA, Storbritannia og Tyskland er de tre viktigste markedene sett med norske øyne.

- At vi kan bidra både med å tilrettelegge at bransjen kommer seg ut for å sette fotavtrykk, og at vi kan matche og koble norske aktører med internasjonale, er en viktig funksjon for oss, sier Synnes Finnskog.

Martin Schilde, som allerede har et annet band plassert i USA - CLMD i New York - er takknemlig for muligheten.

- Dette gir meg muligheten til å pleie og bygge nettverk videre, samt ivareta og guide artistene i riktig retning. Det går veldig fort i denne bransjen, og er du ikke tilgjengelig, eller på ballen 100 prosent, kan man fort miste unike muligheter. Støtten fra Music Norway vil jeg si er en bærebjelke for hele prosjektet, sier Schilde.

Tidsaspektet er også noe Mike Caren i Warner Music Group er opptatt av - alt handler om timing i etableringen av en ny artist.

- Det forventes mye fra store artister, men døgnet har bare 24 timer. Konkurransen handler mer om kampen mot klokka enn mot andre artister, sier Caren til VG.

Flere artikler

 1. Norsk unggutt utpekt som Spotify-talent 2015

 2. Norsk DJ-duo mot stjernene

 3. Pluss content

  - Han var herlig galskap

 4. Kommentar: Ingen stopp for Röyksopp

 5. Videopremiere: CLMD - «Keep Dreaming»

Fra andre aviser

 1. Musiker Susanna Wallumrød: Kjønnsfordelingen er et gufs fra fortiden

  Aftenposten
 2. a-ha: - Vi heier på Nico & Vinz

  Aftenposten
 3. Her er ukas fem KRSby-anbefalinger

  Fædrelandsvennen
 4. Popsuksessen Seeb: - Et til tider surrealistisk år

  Aftenposten
 5. Lemaitre gjør business av elektronika

  Aftenposten
 6. Norge er det nye Sverige. I musikksammenheng er det svært gode nyheter.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no