OPPRØRT: Jenny Jenssen og ektemannen Tor Søreng er svært opprørt etter at de mener å ha blitt behandlet dårlig av vektere fra Stena Saga. Foto: Knut Erik Knudsen

Jenny Jenssen kastet på glattcelle

Dansebanddronningen i bråk på danskebåten

Dansebanddronning Jenny Jenssen og ektemannen har anmeldt vakter fra Stena Saga etter det de mener er voldelig opptreden.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

AV: Inga Semmingsen og Johan Lie Hammerstrøm

Vakten har også anmeldt hendelsen etter at han ble bitt.

- Jeg ville gjort akkurat det samme hvis jeg hadde kommet opp den situasjonen igjen. Selv aner jeg ikke hvor jeg fikk kreftene fra. Det var som om en urkraft kom til live i meg, og ja, jeg bet, sier en opprørt Jenssen til VG.

Det var natt til søndag 26. juli at dansebanddronningen og hennes ektemann Tor Søreng kom i basketak med to vektere på Stena Saga. Båten var siste stopp etter over 60 sommershow med VGs sommerturné.

Feiret

Mens datteren Tilje (2 1/2) var på lugaren med barnepiken sin, feiret hun og mannen med resten av følge i baren, og senere diskoteket på båten.

- Siden jeg fortsatt ammer begynte jeg å drikke veldig sent. Jeg utløste to bonger Stena Line hadde gitt meg, og kjøpte en øl selv, forteller Jenssen.

Hele tiden skal to vakter ha fulgt nøye med på følget. Ifølge Søreng ble vaktene sure fordi de mente han hadde brukt for lang tid på å flytte seg fra baren til diskoteket.

Les også:- Høres ut som ren fiksjon

- Det første jeg så var en vakt som dyttet Tor i brystet med begge hendene, så han falt bakover. Jeg gikk imellom dem og ba om å få navnet. Det ville de ikke gi oss, så vi dro sammen ned til resepsjonen for å få det der, sier hun.

Resepsjonisten skal heller ikke ha villet gi Jenssen navnene, men hun fikk vaktenes nummer, og bestemte seg for å sende inn en klage senere. Igjen gikk hun opp i tiende etasje for være med mannen og resten av følget.

- For å være sikker på at jeg meldte inn riktig vakt gikk jeg inn i diskoteket og tok ett MMS-bilde av vaktene, som jeg kunne legge ved klagen. Da ble de forbannet, forteller Jenssen.

- Skal vi ta ham

De skal ha kommet ut på dekk og sagt at det ikke var lov å ta bilder, hvorpå Jenssen skal ha spurt hvorfor.

- Tor var like ved, og kom bort og spurte hvor den regelen sto hen. Da så den ene vakten på den andre, og sa: Nå bråker han, skal vi ta ham? - Da smilte den andre vakten og svarte, ja.

- Deretter la de Tor ned i bakken og brøt armene hans bak på ryggen. Han gjorde ingen motstand. Jeg ble så forferdet, og sa at hvis han skulle et sted måtte jeg være med. Med den brutaliteten jeg hadde sett, var jeg redd for hva som kunne skje hvis han ble tatt med sted alene. Vaktene ville ikke ha meg med, men jeg insisterte. Det ble et basketak med armer og bein, og det var da urkraften kom, og jeg bet ham. Jeg handlet i selvforsvar, forteller Jenssen.

- Jeg kjempet for den jeg elsker, legger hun til.

Merker

PÅ SCENEN: Jenny Jenssen er en folkekjær norsk artist. Her fra Grand Prix-finalen hun deltok i, i 2007. Foto: Line Møller

Bittet vakten fikk var ifølge Stena Line så alvorlig at han måtte ta stivkrampesprøyte og få en antibiotikakur. Jenssen fikk også flere merker på kroppen etter basketaket. VG har fått sett legemeldingen fra Jenssens fastlege Per M. Christensen.

«Hun har etter fysisk kontakt med vaktene fått et kraftig hematom over høyre albue, noen mindre hematomer over høyre overarm.» Er noe av det som står i legeerklæringen datert 27.07.2009.

Jenssens historie slutter ikke der. Sammen med ektemannen ble hun kastet på glattcelle, og hun beskriver behandlingen de fikk som et overgrep, nedverdigende og umyndiggjørende trakassering.

- Vakten kalte hele tiden Tor for «din gamle gubbe», tok seg i skrittet og sto under overvåkningskameraet - så han var skjult - og tok på seg latekshansker.

«Din gamle gubbe»

Mitt inntrykk var at han ville fremprovosere en reaksjon, noe han ikke fikk.

Etter mye om og men fikk Jenssen snakket med kapteinen på båten som forsikret henne om at de ikke skulle bli satt i land i Danmark. Hun og Tor slapp også ut av glattcellen etter samtalen.

- Både jeg og Tor har politianmeldt det, og jeg håper sannheten kommer frem. Jeg har hatt et godt samarbeid med Stena Line i mange år, og for første gang i mitt liv var jeg både nervøs og lei meg på båten, forteller Jenssen med tårer i øyene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder