...og Matomas gjennombrudd passerer 100 millioner på Spotify

MOT TOPPEN: Stemmen til Astrid Smeplass på Matomas «Running Out» gir gjenklang over hele verden. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Astrid S og Matoma på hype-toppen

Det siste halvårets radarpar, Astrid Smeplass og Tom Stræte «Matoma» Lagergren, troner nå helt øverst på den viktige buzzlisten til Hype Machine.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Hype Machine er en felles database som samler info fra blogger verden rundt om hvilke artister og musikk det skrives mest om. For øyeblikket er det altså Astrid S- og Matoma-samarbeidet «Running Out» som er det hotteste i den virale verden.

De to har tidligere samarbeidet på gjennombruddshit'en til Astrid S, «2AM». Matomas remix av denne låten nærmer seg nå ti millioner avspillinger på Spotify. «Running Out» har foreløpig 6,8 millioner avspillinger samme sted.

LES: Verden ser til Norge

Det var Hype Machine selv som la ut nyheten på Twitter.

Astrid S var ikke sen om å svare på Twitter-meldingen til Hype Machine:

GRUNN TIL Å SMILE: Matoma Foto: Foto: Truls Melbye Foto: ,

Førsteplassen hos Hype Machine skjer bare et par dager etter at Matomas remix av legendariske The Notorious B.I.G.s «Old Thing Back» passerte eventyrlige 100 millioner avspillinger på Spotify. Denne låten startet også på toppen av Hype Machine-listen sommeren 2014.

LES ANMELDELSEN AV «RUNNING OUT» HER!

Som artist og produsent i samme sjanger som Kygo, har Matoma likevel en vei å gå for å ta igjen sin vestlandskollega; nylig passerte Kygo én milliard avspillinger totalt på Spotify.

Et annet stjerneskudd fra Bergen, Alan Walker, har også en interessant utvikling viralt. Interessen for Walker har eksplodert de siste to ukene, og hans «Faded» toppet sist uke Spotify-lista både i Sverige og Norge, samt Spotify Global Viral og Norges offisielle hitliste - VG-lista.

Matoma har i førjulsdagene tilbrakt flere dager i studio med de svenske yndlingene i Icona Pop, hvilket burde borge for nye låter på den stadig utvidende «Hakuna Matoma»-utgivelsen.

Matoma er for øvrig en av de artistene i verden som Spotify har mest tro på i 2016, faktisk i verdens tre største platemarkeder Storbritannia, Tyskland og USA.

Les også

Mer om

  1. Astrid Smeplass
  2. Kygo

Flere artikler

  1. Matoma på eksklusiv Spotify-liste

  2. Norske Seebs superhit nest mest strømmet i hele verden i 2016

  3. Alan Walker slår Kygos VG-listeprestasjon

  4. Matoma bruker all fritid på kjæresten

  5. Astrid Smeplass og Julie Bergan kjemper om samme Spellemannpris

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder