STOR STEMME HAR STILNET: Her står Whitney Houston på scenen i Berlin under comeback-turneen "Nothing But Love" i 2010. Lørdag ble Houston funnet død. Foto: AFP

Whitney Houston er død

Norske fans i sorg: We will always love you!

Hylles av norske musikkjendiser

TMZ: Funnet livløs i badekaret

(VG Nett) Dronningen av pop - Whitney Houston - er død, 48 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Sangstjernens manager Kristen Foster bekrefter dødsfallet overfor flere amerikanske medier. Årsaken til dødsfallet var natt til søndag ikke kjent.

Amerikansk politi bekreftet sent i natt at dødsfallet skjedde på fasjonable Beverly Hilton hotell. En av superstjernens livvakter fant superstjernen livløs på rommet hennes i fjerde etasje, og tilkalte hjelp, ifløge CNNs korrespondent Alan Duke.

- Ifølge våre kilder utførte ambulansemannskapene hjerte- og lungeredning, uten at det hjalp. Hun ble erklært død 15.55 lokal tid, skriver TMZ.

Flere medier, deriblant TMZ og Daily Mail, skriver at Houston ifølge kilder skal ha blitt funnet bevisstløs i badekaret.

I halvannet tiår var Whitney Houston en av musikkindustriens aller største stjerner. Med megahiten "I will always love you" og hovedrollen i klisseklassikeren "The Bodyguard", sang Houston seg inn i hjertene til publikum verden over.

- Dette var både trist og et stort sjokk. Hun var mitt store idol og musikken fulgte min ungdomstid, skriver VG Nett-leseren og Whitney Houston-tilengeren Tanja (38) fra Våler.

KONDOLANSEPROTOKOLL:DEL DITT BESTE WHITNEY HOUSTON-MINNE OG SEND DIN SISTE HILSEN HER!

- Hvil i fred Withney, We will always love and miss u, skriver Charlotte (19) fra Oslo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

POLITI PÅ STEDET: Krimteknikere fra Los Angelen-politiet jobbet sent lørdag kveld på Hotel Beverly Hilton, der Whitney Houston ble funnet død. Foto: AFP

Nyheten om dødsfallet kom dagen før årets utgave av den prestisjetunge Grammy-utdelingen. Hvordan utdelingen vil preges av Whitney Houstons død, er foreløpig ikke kjent. Men at Houston, som selv har vunnet seks Grammy-priser, vil bli hedret, er det liten tvil om.

En hel musikkverden sørget i natt over den avdøde superstjernen.

- NOOOOOOOO, var den spontane reaksjonen popkometen Katy Perry la ut på sin profil på nettsamfunnet Twitter rett etter nyheten om dødsfallet.

Også flere norske artister kommenterte i natt dødsfallet på sine Twitter-profiler.

- Greatest love of all! Whitney Houston hvil i fred, skriver Samsaya.

- I wanna dance with somebody, skriver MGP-finalist og tidligere Briskeby-vokalist Lise Karlsnes - med klar henvisning til en av Houstons mest kjente hits.

Også Omer Bhatti uttrykker sin sorg:

- Hvil i fred utrolige Whitney Houston, skriver han.

Slet med rusproblemer

Fra karrieretoppen midt på 1990-tallet, gikk det i bratt utforbakke for stjernen. Houston slet med store rusproblemer gjennom flere år. Senest i mai i fjor la hun seg frivillig inn på rehabilitering for å forsøke å få bukt med misbruket.

For bare to dager siden publiserte den britiske avisen The Sun ferske bilder av Whitney Houston på vei ut fra en nattklubb i Hollywood.

På bildene kan en se en svært sliten Houston, som ifølge avisen hadde blødende skrubbsår da hun ble støttet ut av klubben.

Sangstjernen har snakket åpenhjertig om rusmisbruket i flere TV-intervjuer.

- Min egen verste fiende

- Den største djevelen er meg selv. Jeg er enten min beste venn, eller min verste fienden, sa hun i ett av intervjuene.

I et intervju med Oprah Winfrey sa Houston rett ut at misbruket var iferd med å ødelegge livet hennes.

- Jeg tenkte ikke på å synge lenger. Jeg glemte det livet fullstendig, for jeg hadde så mye penger på det tidspunktet, sa Whitney Houston i intervjuet.

Narkotikaproblemene begynte å eskalere etter suksessen med filmen "Bodyguard "i 1992.

- Før denne filmen var det bare litt. Men etter Bodyguard ble det mye, marihuana og kokain, fortalte Houston som også beskrev hvordan hun og den skandalaombruste eksmannen Bobby Brown blandet inn kokain i jointene de røykte.

Whitney og Bobby giftet seg i 1992. Men det 14 år lange ekteskapet ble alt annet enn lykkelig. I stedet ble de to gjenstand for flere og flere medieoppslag og rykter om brudd, mishandling og utroskap. I 1997 hadde ekteparet en månedslang prøveseperasjon, før de gikk hver til sitt for godt i 2006.

Året etter fikk Houston omsorgsretten for parets tenåringsdatter Bobbi Kristina.

Artikkelen fortsetter under bildet!

UNDERSØKER: Politiet er utenfor Beverly Hilton Hotel. Foto: Ap

Slet i comebacket

For to år siden så Whitney Houston ut til å gjøre storslagent pop-comeback. Men midtveis i den omfattende verdensturneen ble det tydelig at popveteranen fortsatt slet med både helse og stemme. Under flere av konsertene forlot publikummerne salen i protest.

Heller ikke under konserten i Stavanger levde Dronningen av pop opp til forventningene. VGs anmelder trillet terningen til en 2-er, men skrøt av de trofaste tilhengerne som løftet stjernen gjennom konserten.

Hun vokste opp i New York og kom fra en musikkfamilie med en mor, Cissy Houston, som var en kjent gospelsanger, og Dionne Warwick og Dee Dee Warwick som kusiner. Gudmoren hennes var Aretha Franklin, skriver NTB.

Houston startet som modell, men utviklet etter hvert en popmusikk med dype røtter i afroamerikansk kirkemusikk, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder