SKAL SYNGE SAMMEN: Bjørn eidsvåg (55) og Gabrielle Leithaug (24). Foto: Scanpix og Espen S. Hoen/VG

«X-Factor»-Gabrielle: - Det sykeste jeg har opplevd!

Skal synge duett med Bjørn Eidsvåg

(VG Nett) Da utstemte «X-Factor»-Gabrielle (24) i dag fikk en tekstmelding fra Bjørn Eidsvåg, trodde hun noen tullet med henne.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
X-Factor - hjemmesideBjørn Eidsvåg | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, Videos

Gabrielle Leithaug fra Bergen trodde ikke sine egne øyne da hun i dag tidlig, tirsdag, fikk følgende tekstemelding fra ukjent nummer: «Hei, unge dame! Bjørn Eidsvåg her».

- Videre spurte han om jeg kunne tenke meg å synge «Mysteriet Deg» sammen med ham i Grieghallen på søndag, forteller Gabrielle til VG Nett.

Ringte tilbake

Men 24-åringen, som skuffet ble sendt ut av «X-Factor siste fredag, trodde ikke at det var den ekte Bjørn som hadde tekstet henne. Hun var sikker på at dette var en fleip, så hun ringte raskt tilbake. Men da hun hørte stemmen i den andre enden, var det ingen tvil. Det var Bjørn Eidsvåg.

- Jeg skjønte ingenting. Dette er noe av det sykeste jeg har opplevd. Det er helt enormt, sier en overveldet Gabrielle til VG Nett.

Bjørn twitret

VG Nett fikk nyss om den forestående duetten via Bjørns egen Twitter-side. Der skriver 55-åringen: «på kommende søndags konsert i Grieghallen, blir Gabrielle Leithaug med og synger Mysteriet Deg, stas.»

Gabrielle takket gledestrålende ja til duett-tilbudet. På spørsmål om hun er nervøs, svarer hun:

- Har ikke sunket inn

- Det har jeg ikke rukket å bli. Dette har jo nettopp skjedd, og det har ikke sunket inn ennå, sier pop-håpet.

Hun beskriver det som «stort» å få opptre med Bjørn Eidsvåg.

- Han er jo så dyktig! Jeg ser på dette som en kjempestor ære, sier Gabrielle til VG Nett.

Hun forklarer at Bjørn hadde sett henne på TV, selv han ikke føløger så veldig mye med på «X-Factor».

- Han skrøt av meg og sa at han ikke skjønte hvorfor jeg røk ut, sier Gabrielle til VG Nett en smule ydmyk.

Møtes først søndag

Da TV-drømmen endte fredag, trodde Gabrielle at hun hadde kommet så langt som hun kunne. Men så åpner det seg nye dører. Hun og Bjørn skal øve inn duetten søndag formiddag - før de skal i ilden i Grieghallen. Det blir Gabrielles sangdebut i Bergens storstue.

- Jeg kan jo sangen fra før, og Bjørn har sagt at jeg selv kan velge om jeg vil synge på bergensk eller svensk, sier Gabrielle om duetten som Bjørn Eidsvåg tidligere har fremført med svenske Lisa Nilsson.

- Det beste av alt med dette, er at jeg får en bekreftelse på at jeg er god nok, sier 24-åringen som aldri tidligere har hilst på Bjørn Eidsvåg.

VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med Bjørn Eidsvåg i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder