FINALEFRYD: Even Reinsfelt Krogh (f.v.), Malin Pettersen, Erlend Støylen Hølland og Pål Emil Berg i Lucky Lips fikk årets siste finalebillett i MGP. Bandkollega Stian Jørgen Sveen var ikke til stede. Foto: ROBERT S. EIK/VG

«Idol»-Malin fikk siste MGP-billett

(VG) Lørdag festet Lucky Lips-vokalist Malin Pettersen (24) seg hes etter ikke å ha gått videre fra MGP-delfinalen i Larvik. Søndag fikk hun beskjed om at hun skal synge på scenen i Spektrum om noen dager.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Bluegrass-bandet Lucky Lips tror det skal filmes et oppsummeringsintervju når MGP-musikkansvarlig Vivi Stenberg dukker opp i døråpningen og slipper nyheten om at juryens wild card og absolutt siste finalebillett går til nettopp dem.

- Ja! Ja! Ja, roper Malin Pettersen mens hun hopper inn til bandkollegaene i leiligheten ved Carl Berner i Oslo.

- Er det lov å gråte litt, eller?

Når Stenbergs overrakte sprudlevin under jubel blir fordelt i tomme syltetøyglass - «the American way - the bluegrass way», som Malin kaller det - blir det klart at vokalisten selv er relativt hes.

- Ja, da vi ikke gikk videre i går tenkte jeg at «Nå kan jeg skrike og skråle så mye jeg vil, for nå skal jeg ikke synge mer», forteller Pettersen om feiringen etter delfinalen i Larvik lørdag kveld.

OPPTREDEN: Lucky Lips under delfinalen i Larvik lørdag, der bare Gaute Ormåsen, Adelén og Sirkus Eliassen gikk videre til finalen. Foto ALF ØYSTEIN STØTVIG/VG

- Hvordan skal du få stemmen i form til finalen?

- Det går helt fint. Min hovedregel om jeg er hes, er ikke å tenke på det, for da blir det alltid verre. Jeg må bare la være å skrike så mye, ikke drikke så mye alkohol og slappe av, sier hun og smiler.

Mens gitarist Stian Jørgen Sveen ikke er til stede, får bandmedlemmene Erlend Støylen Hølland, Pål Emil Berg og Even Reinsfelt Krogh feire avgjørelsen med cava og kanelboller.

GLEDESTÅRER: Etter ti minutter ser det ut til at finaleplassen har sunket inn hos Malin, og hun må felle noen tårer. Foto: ROBERT S. EIK/VG

- Jeg vet ikke om jeg tør å si det til mamma, for hun var på gråten da vi ikke gikk videre, sier Berg.

- Jeg er helt gelé i hele kroppen. Se, jeg skjelver, sier Malin, som først etter ti minutter får tårer i øynene og gråter en skvett.

- Tenk, vi skal til Spektrum med vårt lille band, sier hun med litt skjelvende stemme og fortsetter:

- Vi driver i en sjanger som ikke spiller på de største festivalene og arenaene, så for oss hadde det ikke vært mulig å gjøre noe lignende uten dette.

Alle bandmedlemmene har satt mye på vent denne vinteren. Krogh medgår at forelesninger er droppet. Han studerer til å bli landskapsarkitekt, Pettersen går på psykologi og Hølland studerer goefag. Nå må forelesninger og familie vente litt til.

- Men vi spiller på ByLarm og skal på USA-turné i to uker i mars, og det passer fint uansett hva som skjer videre. Vi kan jo ikke bare sitte på gjerdet, sier Hølland.

- Kanskje 2013 blir banjoens år, flirer Krogh.

Vinnersjanser

I fjor ble det som i år avholdt tre delfinaler, og en hemmelig jury valgte ut én wild card-artist til finalen. Da var det Lise Karlsnes som fikk sjansen, men hun nådde ikke opp.

Fra 2006 til 2011 arrangerte NRK tre delfinaler hvor to artister gikk til finalen og en «Sistesjansen», der artistene som kom på 3.- og 4.-plassene i delfinalene konkurrerte om de siste to finaleplassene.

Ingen av artistene som gikk til finalen fra sistesjansen disse årene har vunnet MGP.

- Hva tenker dere om egne vinnersjanser på wild card?

- Det skal veldig mye til, men for oss har vi allerede vunnet. Det kan jo også hende at folk trenger å høre låten flere ganger, og oppdager noe ved den og stemmer denne gangen, sier Pettersen.

- I finalen vil det jo også være flere som ser på enn på delfinalene, og flere typer mennesker, så det kan være flere liker låta, understreker Berg.

- Alt kan skje, fastslår Malin.

Slik har de stemt

I fjor valgte NRK å holde wild card-juryen hemmelig. I år opplyser de at den består av den opprinnelige lyttergruppen som valgte ut låtene, med unntak av Vivi Stenberg. Det vil si Stian Malme (prosjektleder MGP, NRK), Christine Dancke (bookingansvarlig på Blå og programleder/DJ i P3), Gisle Stokland (redaktør av 730.no) og Kristin Winsents (programleder for Kulturhuset på P2).

DELER AV JURYEN: Christine Dancke (f.v.), Vivi Stenberg, Kristin Winsent og Gisle Stokstad var i den opprinnelige lyttergruppen som valgte ut låtene. Stenberg har ikke vært med på wild card-avstemningen, mens andre har kommet inn i juryen. FOTO:ROGER NEUMANN/VG

I tillegg har også Mats Borch Bugge (musikksjef i P3), Skjalg Solstad (ansvarlig produsent MGP, Eyeworks Dinamo) og Geir Fredriksen (produsent MGP, Eyeworks Dinamo) vært i juryen på wild card-avgjørelsen.

De har gjennomgått de 12 bidragene som ikke gikk videre fra de tre delfinalene, og ifølge NRK tatt en beslutning basert på en totalvurdering av disse, «med fokus på det musikalske og det artistiske».

Alle jurymedlemmene har rangert sin topp-3, og så er poengene lagt sammen til en wild card-vinner.

Les også

 1. Årets yngste deltaker klar for finale i Melodi Grand Prix

  LARVIK (VG) 16 år gamle Adelén fikk flest stemmer av samtlige MGP-finalister lørdag, og detonerte med det en liten bombe…
 2. Jenny Skavlan i brudekjole i MGP

  LARVIK (VG) Den kommende bruden Jenny Skavlan (26) stilte i en gammel brudekjole på den siste MGP-delfinalen.
 3. Årets yngste MGP-håp (16) går Tones popskole

  Adelén Rusillo Steen (16) får popstjerne-råd og drahjelp fra Tone Damli (24) før kveldens delfinale i Melodi Grand Prix.
 4. Gaute Ormåsen: - Holdt på norsken for lenge

  (VG Nett) MGP-aktuelle Gaute Ormåsen (29) har gitt ut tre album på norsk. To for mange, skal vi tro ham selv.
 5. GP-sminkør mottar grove trusler

  Make up-artisten Fie Baro (38) har mottatt flere sjikanerende meldinger i forkant av Gothministers MGP-opptreden lørdag.
 6. Se «Idol»-Malins ekstreme forvandling - klar for MGP

  (VG Nett) Tidligere «Idol»-deltaker Malin Pettersen (24) er frontfigur i MGP-klare Lucky Lips - med helt ny stil.
 7. Han er GP-programlederens baby-vikar

  Erik Solbakkens (28) kone har termin uken etter GP-finalen. Nå har NRK hentet inn Kåre Magnus Bergh (34) som hans…
 8. Hun skal lede Eurovision-finalen i Malmö

  SVT bryter tradisjonen med å ha to programledere og lar TV-kjendis Petra Mede (42) få oppdraget alene.
 9. Seerne svikter Melodi Grand Prix

  Den andre delfinalen i Melodi Grand Prix opplever en nedgang på over 300.000 seere fra i fjor til i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder