Årsak: Rihanna-mishandling

SURT: Chris Brown får ikke synge i Storbritannia. Foto: EPA

Chris Brown nektes innreise til Storbritannia

(VG Nett) Chris Brown er nektet innreise til Storbritannia. Nå utsetter R&B-stjernen turneen sin.

Artikkelen er over ni år gammel

Brown skulle etter planen holde konserter i London, Manchester, Birmingham og Glasgow senere i juni. Nå har britiske myndigheter satt en effektiv stopper for den planlagte turneen. Det kriminelle rullebladet til Brown gjør at han er uønsket gjest i det britiske øyriket, melder nyhetsbyrået AP.

I 2009 ble Brown dømt til seks måneders samfunnstjeneste med fem års prøvetid etter at han brutalt mishandlet kjæresten - superstjernen Rihanna - i en bil ved Hancock Park i Los Angeles. Ifølge retten ville straffen blitt strengere hadde han ikke sagt seg skyldig og inngått en tilståelsesavtale.

Nyheten og sjokkbildene av den mishandlede superstjernen fikk overskrifter verden over.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TYDELIGE SKADER: Bildet av en forslått Rihanna skal ha blitt tatt kort tid etter voldsangrepet. Foto: TMZ.COM/AP


Britiske myndigheter opplyser at Brown søkte om innreise til Storbritannia i forrige uke, og at han mandag fikk beskjeden om at han nektes innreise til landet.

Konsertarrangør SJM Concerts uttaler tirsdag at Browns planlagte Storbritannia-turné er utsatt «på grunn av uforutsette omstendigheter».

Brown platedebuterte som 16-åring i 2005 med albumet «Chris Brown». Albumet inneholdt blant annet hitsingelen Run it! - en låt som nådde toppen av Billboard Top 100-listen. Brown ble dermed den første mannlige artisten som har toppet Billboard Top 100-listen med sin debutsingel. Albumet solgte 2 millioner eksemplarer i USA.

Han har senere også hatt en rekke hitsingler på Billboard-listen, både som soloartist og i samarbeidsprosjekter med andre artister. Etter mishandlingen av Rihanna skal artistkarrieren til Brown ha fått seg en knekk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder