Taylor Swift satte ny rekord

Taylor Swift (25) er ikke nå bare den mest innbringende musikeren i verden. Hun har også den mest sette videoen på Vevo.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Popprinsessen synger kanskje om å være et mareritt utkledd som en dagdrøm, men det blir mer riktig å kalle henne superstjerne.

Vevo annonserte nylig at sangerens andre singel fra albumet «1989», «Blank Space», er nå den mest sette videoen noensinne. Låten ble kåret til fjorårets fjerde beste internasjonale låt av VGs anmeldere, som mente at låten var et av albumets de mest uimotståelige kortene.

Plateanmeldelse: Taylor Swift – «1989»

Videoen til «Blank Space» er i skrivende stund sett 1,2 milliarder ganger. Noe av denne trafikken kan komme av at Swift fjernet den aktuelle låten, og resten av albumet fra strømmetjenesten Spotify fordi hun mente hun ikke tjente noe på det, og fordi hun ikke ønsket «å dedikere sitt livsverk til en strømmetjeneste som ikke gagner artistene.»

Spotify-sjef Daniel Ek hevdet imidlertid på sin side at utbetalingene til toppartister som Swift er på nærmere 40 millioner kroner – og at det øker.

Musikk-kommentar: Tyven Taylor Swift

Tidligere denne uken ble det kjent at Swift er den musikeren i verden som tjener desidert best. Popprinsessen har ifølge en undersøkelsen håvet inn svimlende 2,5 milliarder kroner siden januar 2015. Det innebærer en dagslønn på åtte millioner kroner.

DET KLIRRER I KASSA: Calvin Harris og Taylor Swift er i dag verdens rikeste kjendispar. Foto: , Splash News

Ukens rekorder legger seg bare inn i rekken som en av flere for Swift den siste tiden. I sommer ble det klart at 25-åringen, sammen med DJ-kjæresten Calvin Harris, utgjør verdens rikeste kjendispar med en samlet formue på 146 millioner dollar – nærmere 1,2 milliarder norske kroner. I fjor ble hun også historisk da hun som første kvinne vippet sin egen nummer én-hit i USA, «Shake TT Off», ned fra toppen med en ny låt, melig «Blank Space».

Så du denne? Taylor Swift i heftig rumpekrangel

Hun fortsetter også å håve inn priser for musikken sin. Under BRIT Awards ble hun kåret til årets internasjonale kvinnelige artist, og under Billboard Awards i mai hentet hun hjem hele åtte priser.

Hun sitter også øverst på Instagram-tronen med sine 51,8 millioner følgere – og danker dermed ut både Kim Kardashian og Beyoncé.

Hun legger seg nok også høyt på listen over musikkvideoer med flest kjente fjes. I den blodige musikkvideoen til «Bad Blood» stilte hele 17 kjendiser opp i ulike roller, blant dem Swifts nære popvenninne Selena Gomez, filmstjernen Jessica Alba, TV-stjernen Lena Dunham, sangeren Ellie Goulding, skuespiller Ellen Pompeo, supermodell Cara Delevingne, modellveteranen Cindy Crawford og skuespiller Mariska Hagitay.

Les også: Harris raser mot rykter om brudd med Swift

Mer om

  1. Taylor Swift
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Swift tjener over åtte millioner om dagen

  2. Taylor Swift vil ha personlig strømmetjeneste

  3. Dommer om Swift-søksmål: – Shake it off!

  4. Hun tjener mest av kjendisene

  5. Taylor Swift gir 50 000 dollar til flomrammede skoler

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder