POP-PRINSESSE: Britney Spears på MTV Video Music Awards i Los Angeles for seks måneder siden. Foto: AFP

Bikini-Britney får fotokritikk

Britney Spears (34) får massiv refs i kommentarfeltet på sin egen Instagram etter at hun postet lettkleddbilde fra bassengkanten.

Artikkelen er over fire år gammel

Popstjernens ni millioner følgere fikk i går servert bildet, der hun ligger utstrakt med hendene bak hodet og soler seg. «Just chilling», skriver Britney under bildet, som i skrivende stund har fått over 8.800 kommentarer og 191.000 likerklikk (se bildet nederst i saken).

Men selv om fansen sender beundrende hilsener i fleng, er det et stort antall skeptikere som mener at Britney har jukset. «Dårlig fotoshopping», «Falskt», «Retusjert» og «Fin fotoshop-kropp», er blant kommentarene.

De sikter til at Britney er svært svai i ryggen, og at det burde vært betongkant under ryggen hennes i stedet for vann.

2010: Hvor er håret ditt, Britney?

TENTE JULELYS: Britney i Las Vegas i desember. Foto: AFP

– Må være tuklet med

Gisle Oddstad, fotosjef i VG, mener kritikerne har noe å fare med.

– Jeg tenker at her må bildet være tuklet med. Hvis hun virkelig var så svai i ryggen, burde vi sett betongkanten, sier han.

Han reagerer på flere ting:

– Det er også noe med skinnet i bildet. I tillegg ser ribbena veldig rare ut. Alt på midtpartiet, mellom der bikinitrusen slutter og overdelen starter, ser merkelig ut. Du kan også se på magen hennes at den er glattet ut. Det er heller ingen naturlig kant mellom magen og vannet, mener Oddstad.

Mange forsvarer sangeren, og enkelte mener at det faktisk er betongkanten som er synlig, men at skyggen gir underlaget en blålig farge.

Britney, som den siste tiden har vist frem en svært veltrent kropp, har så langt ikke kommentert oppstandelsen rundt bildet.

Lest denne? Tjener over seks millioner i uka

«FITNEY»: Britney Spears på prisgalla 30. august i fjor. Foto: AFP

Viste frem ekte bilder

I 2014, da 34-åringen lanserte sin egen undertøyskolleksjon, reagerte eksperter på de retusjerte kampanjebildene av popartisten, som selv var modell for plaggene. Daværende MinMote-leder Sonia Huanca Vold likte ikke det hun så.

– Britney fremsto som et svært godt forbilde da hun i 2010 valgte å vise frem uretusjerte bilder av seg selv. Jeg synes derfor det er litt rart at det blir valgt et uttrykk som fremstår så «glossy» til denne kolleksjonen, uttalte Vold.

Kommentar: Vi er lei av å bli lurt

Selv hevdet Britney for seks år siden at hun foretrakk uretusjerte bilder av seg selv best, og at hun hadde fått nok av kroppshysteriet som rettes mot kvinner.

Da VGs Morten Hegseth intervjuet Britney i Norge for halvannet år siden, nektet stjernens management å la henne svare på spørsmål om retusjeringen.

Fotballfrue: Beklager fotojuks

Oppsiktsvekkende søksmål: Britney beskyldes for å ha stjålet stønn

MinMote: VG-journalist forvandlet med retusjering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder