FÅR KRITIKK: Familien Carter får på pukkelen etter at et bildet av familien og babytiger dukket opp i sosiale medier. Bildet skal ha blitt tatt på FantaSea på Phuket i Thailand. Foto:Supplied By Xposurephotos.com,

Beyoncé og Jay Z kritiseres for bilde med baby-tiger i Thailand

Dyrevernere mener den celebre musikk-familien bidrar til dyremishandling når de lar seg fotografere med tiger i fangenskap.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De siste ukene har det bugnet av harmoniske feriebilder av familien Carter i sosiale medier. Ifølge Eonline har paret blant annet besøkt en rekke land i Europa og Sør Amerika.

Det ferskeste bildet - tatt i Thailand - av det suksessfulle kjendisparet og datteren Blue Ivy (3) har imidlertid ført til at paret har måttet tåle krass kritikk.

Bildet, som først dukket opp på en fanside på Instagram for fem dager siden, viser familien kose med en liten babytiger, mens den blir matet med flaske av en person. Både Beyoncé og datteren er utkledd med gullkrone og iført iøynefallende gullpynt. Jay Z var også til stede da bilde ble tatt.

– En tiger er ikke et leketøy. Deres helse og velvære bør ikke bli ofret for en fotomulighet. Når du ser bak kulissene støtter feriebilder som dette en industri der det foregår av dyremishandling, skriver Dr. Jan Schmidt-Burbach, professor i dyreliv, i et innlegg på hjemmesidene til World Animal Protection.

BERØMT PAR: Beyoncè Jay Z delte scene da året Grammy-utdeling gikk av stabelen i 2014. Foto:Frederic J. Brown,Afp

Skjules fra offentligheten

Schmidt-Burbach legger til at mange turister bidrar uvitende til lidelser for ville dyr. Han mener de ikke klar over at deres feriebilder går utover livskvaliteten til dyrene.

– Tigrene som er avbildet i slike bilder er ofte stuet inn i små bur eller lenket til gulvet i lange perioder. De er også tvangsflyttet fra sine mødre for å bli kunstig matet av turister. Alt i alt er det helt fjernt fra deres naturlige liv i frihet. Men dette er en smålig side av turisme, som er nærmest skjult fra offentligheten, sier dyreverneren.

Paret har foreløpig ikke besvart kritikken.

Lukusferie

Beyoncé og ektemannen Jay Z rundet av 2014 med en kroneinnbringende verdensturneen «On The Run». Turneen ble avsluttet i Frankrike i september med en over to timer lang konsert. Ifølge Billboard skal paret ha solgt 90 prosent av billettene og omsatt for om lag 780 millioner norske kroner.

De siste ukene har turnépengene fått bein å gå på. For i tillegg til å farte fra verdensdel til verdendel har paret hatt eksklusive hotell under reisen. Ifølge New York Post har paret blant annet oppholdt seg på et hotell i Amanpuri i Thailand som koster i underkant av 200 000 kroner natten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder