LEGENDE: Axl Rose opptråde i natt på Coachella i en spesialbygget stol, som følge av et beinbrudd for en ukes tid tilbake. Foto: Kevin Winter Getty Images

Axl Rose blir vokalist i AC/DC

Ryktene har svirret en stund, nå er det bekreftet: Axl Rose stepper inn for Brian Johnson som vokalist i AC/DC.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– AC/DC vil gjenoppta «Rock or Bust»-turneen med Axl Rose på vokal, annonserte bandet selv lørdag, skriver musikkgiganten Rolling Stone.

Rose fyller plassen til Brian Johnson, som ble tvunget til å hoppe av turneen i frykt for å miste den allerede sviktende hørselen for godt. Ryktene om at Axl Rose skulle steppe inn begynte å svirre allerede i mars.

– AC/DC er tvunget til å flytte de ti kommende datoene på USA-etappen av verdensturneen «Rock or Bust». AC/DCs vokalist, Brian Johnson, er blitt rådet av leger til å stoppe med turneer umiddelbart eller å risikere totalt hørselstap, skrev bandet i en pressemelding tidligere i år.

Rose vil følge bandet på turné i Europa fra 7. mai til 12. juni, før han slår følge med sitt eget band, Guns N'Roses, på deres «Not In This Lifetime»-turné senere på sommeren. De ti konsertene som ble flyttet i USA er også tilbake i kalenderen, med Rose som vokalist.

Brakk beinet

Rose er høyaktuell med Guns N'Roses allerede denne helgen, når bandet går på scenen under musikkfestivalen Coachella i USA.

Les mer: Axl Rose vil ikke inn i rockens Hall of Fame

Guns N'Roses er selve hovednavnet på plakaten. Derfor passet det svært dårlig at Axl Rose brakk beinet under en overraskende og ikke-annonsert konsert på The Troubadour i Los Angeles.

Rocke-legenden gjennomførte imidlertid en konsert allerede uken etter, samt på Coachella denne helgen. Der dukket også AC/DC-gitarist Angus Young opp på scenen, som for å bekrefte avtalen med den nye vokalisten.

Saken fortsetter under bildet!

GJESTEOPPTREDEN: Brian Johnson må gi seg som vokalist på AC/DCs «Rock or Bust»-turné. Her opptrer han sammen med gitarist Angus Young i Kansas i februar. Sistnevnte dukket opp på scenen under Guns N'Roses Coachella-konsert lørdag. Foto: Jason Squires WireImage/Getty Images

Comeback

Axl Rose, Slash og Duff McKagan sto sammen på scenen for første gang siden juli 1993, på den legendariske konsertbula The Troubadour i Los Angeles natt til 2. april norsk tid. Det var en uke før bandets planlagte comeback i Las Vegas 8. april, og en opptreden på Coachella-festivalen.

– Dette er hva som kan skje når du forsøker å gjøre noe du ikke har gjort på nesten 23 år, skrev vokalistens om beinbruddet på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder