FIRE BLIR TRE: Arne Henry Sandum (tv) skal spille fem konserter til med Hellbillies-gjengen før han takker for seg etter 26 år. Aslag Haugen, Lars Håvard Haugen og Bjørn Gunnar Sando vil savne kameraten.
FIRE BLIR TRE: Arne Henry Sandum (tv) skal spille fem konserter til med Hellbillies-gjengen før han takker for seg etter 26 år. Aslag Haugen, Lars Håvard Haugen og Bjørn Gunnar Sando vil savne kameraten. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Hellbillies-bassist gir seg

MUSIKK

Arne Henry Sandum (68) spiller sin siste konsert med bandet 12. mars.

Publisert: Oppdatert: 04.02.16 09:00

Siden oppstarten har Sandum vært en del av Hellbillies, og sammen har de gitt ut låter som «Ål Stasjon», «Det finast eg veit» og «Ein krasafaren steinbu». For drøye to år siden takket Arne Moslåtten for seg, og denne gangen er det bassist i bandet, Arne Henry Sandum, som gir seg. Det melder bandet selv i en pressemelding.

– Etter over 50 år som spellemann, har jeg bestemt meg for å trappe ned. Da ser jeg at å fortsette i Hellbillies ikke er forenelig med det. Denne bestemmelsen har vært meget vanskelig å ta. Jeg har opplevd fantastiske år, musikalsk og sosialt med både band og crew, sier Sandum om å gi seg i bandet.

VG+: Hellbillies' første turne uten Moslåtten (krever innlogging)

Bandet er forståelsesfulle, men synes likevel det er trist at Sandum gir seg.

– Det er trist at Arne slutter, men vi har full forståelse og respekt for avgjørelsen. Vi er utrolig heldige som har fått spille med en så dyktig musiker. I tillegg er han en fantastisk fyr, som vi er glade for å ha hatt som turkamerat når vi har reist rundt i hele Norge i alle disse årene, sier bandet i pressemeldingen.

Sandum spiller sin siste konsert med Hellbillies på Sentrum scene i mars.

Husker du? Hellbillies-vokalist alvorlig skadet etter fall

Det er litt over to år siden Hellbillies mistet det første av sine faste medlemmer. Da bestemte Arne Moslåtten at det var på tide å legge turnélivet på hylla, og kun fortsette i kulissene. Etter 12. mars vil heller ikke Sandum stå på scenen, og igjen står frontmann og vokalist Aslag Haugen, gitarist Lars Håvard Haugen og trommis Bjørn Gunnar Sando.

Countryrockgruppen fra Ål i Hallingdal har siden oppstarten gitt ut ti studioalbum, og fire konsert-album - og de fleste har solgt til gull eller platina. I tillegg har de vunnet flere Spellemannspriser, og de fleste album har også funnet veien til pallen på VG-lista.

VG+: Moslåtten: – Derfor slutter jeg i Hellbillies (krever innlogging)

Her kan du lese mer om