Premiere på VGTV: Se blogger Sophie Elise synge «Lionheart» akustisk

Superblogger Sophie Elise Isachsen (19) svarer på autotune-kritikken med «liveversjon» av poplåten sin «Lionheart».

  • Fanny Emilie Rustad Østhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hun er blogger, realitystjerne og nå nylig ble hun også en rykende fersk artist.

I slutten av mai slapp toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (19) fra Harstad, sin aller første låt; «Lionheart», til stor fryd for både lesere og musikkinteresserte.

Singelen «Lionheart» har i skrivende stund blitt streamet over 1,5 million ganger via musikktjenesten Spotify, og lå én uke på 12. plass på VG-lista topp 20 i starten av juni.

«Lionheart» fikk terningkast tre av VG, les anmeldelsen av låten her.

Isachsen som for tiden er sykemeldt ble tilbudt å synge låten sin på én av VG-lista konsertene i sommer men takket nei.

– Jeg måtte dessverre takke nei av praktiske årsaker, men om sjansen byr seg igjen er det ikke umulig dere får høre meg synge, skriver Isachsen i en mail til VG.

Selv om låten ble godt mottatt av mange var det også flere der ute som hetset 19-åringens nye singel. Da de negative kommentarene svirret på sosiale medier fikk bloggeren nok.

Ville bevise noe

Sammen med musikerne Halvor Folstad, Dag Holtan Hartwig og Hef Augusto lagde Sophie Elise en «live-variant» av sangen på mikrobryggeriet til Aass Bryggeri. Hun ville lage en akustisk versjon for å vise at hun er bedre til å synge enn hva folk kanskje tror.

– Da Lionheart ble sluppet var det veldig mange som mente at jeg ikke kunne synge og at jeg hadde brukt altfor mye autotune. Jeg er ingen supergod sanger, men kanskje bedre enn hva mange tror, og det ville jeg bevise gjennom en akustisk versjon, sier Isachsen til VG som legger til at låten i utgangspunktet skulle være slik.

– Jeg håper mange kommer til å like den nye varianten av sangen min. Det har vært kjempegøy å gi ut musikk og jeg håper jeg får sjansen til å gjøre mer av det fremover. sier Sophie Elise til VG.

Hvilken variant liker du best, poplåten eller den akustiske?

– På en måte liker jeg den akustiske best fordi den er litt mer personlig enn studioversjonen, men i fremtiden vil det nok være koselig å høre begge, og ikke minst fordi det vekker gode minner, sier Isachsen.

Ikke brukt autotune

Isachsens manager og produsent bak den nye versjonen av poplåten, Rolf-Ørjan Høgset sier det var viktig for både Sophie Elise og menneskene bak sangen å vise folket en «live»-variant av singelen:

– Både for oss som jobber med Sophie Elise, de som sto bak Lionheart og mange av dem som har hørt henne synge, var det provoserende å se hvor mange som kritiserte låten og Sophie for mye bruk av autotune, sier Høgset til VG og legger til:

– Vi hadde lyst til å vise at Sophie faktisk ikke er så verst som sanger, og stablet sammen et lite crew som lagde live-opptaket. Lydopptakene er selvsagt mikset etterpå, men det er ikke brukt autotune og opptaket er et one-take.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder