Denne prøveplaten spilt inn av Beatles ble solgt på auksjon denne uken. Foto: Skjermbilde fra Omega Auctions

Hypersjelden Beatles-plate solgt for 936.200 kroner

En Beatles-fan sikret seg en plate ingen andre har. Vedkommende måtte grave forholdsvis dypt i lommeboken.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er ikke få sjeldenheter fans av Beatles kan lete opp om de har tid og penger, men godbiten som ble solgt på auksjon i Nord-England denne uken finner man aldri igjen.

Ifølge Beatles-historikeren Mark Lewinsohn dreier det seg om «en av de sjeldneste og mest ettertraktede av alle Beatles-plater», skriver BBC.

Ikke billig denne heller: Ringo selger supersjelden Beatles-LP

Platen ble funnet på loftet til et medlem i Liverpool-gruppen Gerry and The Pacemakers, (som spilte inn den mest kjente versjonen av You’ll never walk alone – Liverpool-fansens hymne) og fant sin nye eier for den svimlende sum av 77.500 pund. I norske kroner er det 936.200 kroner.

Beatles kom på strømmetjenestene før jul: Dette er de ti mest populære Beatles-sangene

Platen er en såkalt acetatplate, en prøveplate som ble laget for å vise frem Beatles for å skaffe dem platekontrakt.Beatles’ manager Brian Epstein har skrevet titlene for hånd på platen, «’Til there was you», kreditert Paul McCartney & The Beatles og «Hullo Little Girl», som er kreditert John Lennon & The Beatles.

En talsperson for Omega Auctions, som hadde platen for salg, sier ifølge BBC at han var «hyggelig overrasket» over prisen.

Platen ble presentert for George Martin, som da jobbet i plateselskapet EMI. George Martin, også kalt «den femte Beatle» døde tidligere i måneden.

Platen ble laget på HMV-butikken i Oxford Street i London, en butikk som fortsatt er i drift.

Ikke bare plater: Lennon-gitar solgt for svimlende sum

Gerry and the Pacemakers-medlemmet Les Maguire fikk platen av Brian Epstein etter at George Martin hadde gitt den tilbake til ham i 1963. Han sier han ga platen til datteren sin og hun planlegger nå å kjøpe seg et hus.

Beatles i 1963, en god stund etter at de spilte inn platen som nå har blitt solgt for nesten en million kroner. Foto: Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder