KLAR FOR STJERNEMØTE: Maria Mena vil svært gjerne møte sitt største og iallfall mest kjente superfan, Sam Smith. Det skjer neppe før jul, ettersom Smith for tiden befinner seg i Australia på turné, mens Maria er på promo-tur i Mellom-Europa. Foto: Sony Music Foto: ,

Snart møtes Maria Mena og Sam Smith

Superstjernen er Menas største fan

I hele år har en av verdens største sangstjerner, Sam Smith (23), lagt sin elsk på vår egen plateaktuelle sølvstrupe Maria Mena (29). Nå vil de møtes.

Publisert:

Maria Mena bekrefter overfor VG at hun og Smith har opprettet kontakt med hverandre.

– Ja, vi har utvekslet numre og planlegger å møtes. Vi svarer hverandre sporadisk, og her snakker vi ikke overfladiske mail og meldinger, men ganske så dype samtaler, sier Mena til VG.

MENA-FAN: Sam Smith, her under premieren på «Spectre» i Mexico City tidligere i november. Foto: Rebecca Blackwell , Ap

Britiske Sam Smith er ung, men ingen smågutt. For fjorårets debut «In The Lonely Hour» var han nominert til hele seks Grammy-priser og vant fire. Han vant også to Brit Awards og har skrevet og synger tittelsangen til den ferske James Bond-filmen, «Spectre».

Til det britiske musikkmagasinet Q sa Sam Smith tidligere i år at han ble uvel av å høre Maria Menas «Cause And Effect» fra 2008.

LES: Slik vurderte VG «Cause And Effect»

Fordi jeg ikke kunne fatte at hun avslørte alle disse private tingene om seg selv. Men det endret mitt liv, for det fikk meg til å sette meg ned ved et piano og skrive ærlige sanger. Da forsto jeg hvorfor hun gjorde det, uttalte han.

Senere har han gjentatt rosen ved to anledninger, senest da han fikk tilsendt Maria Menas helt ferske album, «Growing Pains», som kommer i butikkene fredag.

– Han virker rett og slett som en fin og superydmyk fyr, som har hatt en enorm suksess og som opplever at medier gjør han til en person han kanskje ikke er. Men han er et menneske, som deg og meg, sier Maria Mena om Sam Smith.

– Har du fått en ny sjelevenn, foreløpig på distanse?

– Det kan du godt si. Den platen han har et nærest forhold til, er den samme som betyr mest for meg, iallfall inntil nå, «Cause And Effect». Det var en sterk plate, der vrengte jeg virkelig alt. Da var jeg forbanna. Men jeg tillot meg å være sint for å komme videre. For å bli glad igjen, måtte jeg først bli ordentlig sint, sier Mena.

Se og Hør Maria Mena synge Sam Smiths «Stay With Me» på NRK P3 HER!

Det er den samme mekanismen om først å tømme seg for en bestemt følelse for å gå videre til det andre følelsesytterpunktet som Maria Mena tar for seg på ferske «Growing Pains».

Platen er i sin helhet skrevet etter skilsmissen med Eivind Sæther og bærer – ifølge VGs anmelder – klart preg av samlivsbruddet og tiden etter.

– Man må være nede for å komme opp igjen, men platen er ikke bare mørke – den ender i håpet. Det er lys i tunnelen. Jeg forsøker å formidle hvordan det er å stå midt inne i det. Ta den tiden det trenger å kjenne på sorgen før man går videre. Derfor er jeg så glad i tittelen også – «Growing Pains». Det er noe vakkert og sårt i samme ord. Man vokser, men forandring skjer ikke uten friksjon, sier Mena.

Hun er samtidig veldig klar på at hun ikke vil fremstå som trist. For det er hun på langt nær.

– Du, jeg har aldri vært så lykkelig i hele mitt liv! I dag sto jeg opp klokken fem om morgenen, gikk ned i hotellets treningsrom og var bare et jævla stort glis. Det hørtes nesten kvalmt ut, men du skal vite at jeg ikke tar noen ting for gitt. Med mitt utgangspunkt og bakgrunn – etter alt det vonde jeg har vært gjennom, det har vært en berg-og-dal-bane – så tar jeg virkelig ingenting for gitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder