Adelén havnet i tvist med Idol-Ina

Bryter tausheten med videopremiere på VGTV

Over et halvt år etter at hun vant «Skal vi danse», er Adelén Rusillo Steen (19) tilbake i rampelyset med ny låt og ny video, etter at hun havnet i en kontraktskrangel med Idol-dommer Ina Wroldsen (32).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For danseglade Adelén ble sist høsts seier i «Skal vi danse» et kjærkomment avbrekk da hennes musikalske karriere ble sett på hold. Uenighet rundt hennes kontrakt med Idol-dommer Ina Wroldsens selskap, Stairs Music, førte - etter det VG kjenner til - at hun ikke kunne gi ut musikk på halvannet år.

Nå vil Adelén tilbake på hitlistene, først med «Wild Like Me», sin ferske single. «It's time to break the silence», synger hun der.

– For meg har det vært sunt å ta en liten pause. Jeg føler jeg har fått utvikle meg og vært i en kreativ prosess hele tiden ved å skrive låter, være i studio og bare konsentrere rundt dette, sier Adelén til VG om tiden etter «Skal vi danse»-seieren.

Før sitt gjennombrudd med andreplassen i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2013 - med «Bombo» som toppet VGs singleliste i tre strake uker – var Adelén under kontrakt med Ina Wroldsen og Stairs Music.

GODBIT FRA ARKIVET: «Idol»-kongen Simon Fuller ellevill etter Adelén!

Wroldsen bidro også på låtskriversiden både på «Bombo» og oppfølgeren, «Olé», som kom gjennom et svært trangt nåløye da den ble innlemmet på den offisielle platen til fotball-VM i Brasil i 2014.

Etter «Olé» ble det brått stille rundt Adelén på musikkfronten i halvannet år, helt frem til i fjor høst.

Etter det VG erfarer, skyldes det lange oppholdet at Adelén og hennes manager David Eriksen ønsket å frigjøre henne fra den opprinnelige kontrakten med Ina Wroldsen og Stairs Music.

Adelén bekrefter at hun har vært involvert i en tvist det siste året, men velger i dag å se positivt på det.

LES OGSÅ: Adelén om romanseryktene: – Kan ikke irritere meg

– Det var en tøff periode. Jeg fikk rask suksess med «Bombo» som lå øverst på VG-lista i tre uker og fikk «Olé» med på FIFA-platen. Det var mange store planer og mange store ting som jeg trodde skulle skje, men så sto det plutselig helt stille. Men opplevelsen har gjort meg sterkere også. Jeg er superfornøyd i dag.

– Var du for naiv som skrev under en kontrakt som 16-åring?

TAUS: Ina Wroldsen vil ikke kommentere sin uovernskomst med Adelén. Wroldsen er akkurat nå kanskje mest kjent som nylig avgått Idol-dommer, men er en av Norges mest meritterte låtskrivere internasjonalt og har også hatt stor suksess her hjemme med duoen Ask Embla. Foto: Janne Møller-hansen VG

– Jeg var nok det. Jeg var uerfaren og fikk en feil virkelighetsforståelse, men i etterkant har jeg jo lært at dette også kan være en del av bransjen. Man lærer både på vei opp og på vei ned. Det viktigste er ikke å gå i kjelleren selv om ting kan være kjipe, sier Adelén.

Hennes manager, David Eriksen, ønsker ikke å kommentere konflikten overfor VG, men bekrefter at Adelén ikke lenger er under kontrakt med Stairs Music og at saken nå er løst i minnelighet.

HUSKER DU DENNE? Adelén klinte til på dansegulvet

Ina Wroldsen, som sist fredag hadde sin siste kveld på jobben som Idol-dommer, har i tidligere intervjuer med VG vært åpen på at hun selv hadde et brutalt førstemøte med musikkbransjen som tenåring.

Overfor VG ønsker Wroldsen imidlertid ikke å svare på spørsmål om hun - med sine personlige erfaringer - hadde betenkeligheter med å signere kontrakt med en 16-åring.

– Ingen kommentar, er også Ina Wroldsens svar via email til VG på spørsmål om konflikten mellom Stairs Music og Adelén.

Det hører for øvrig med til saken at Ina Wroldsen for et par år tilbake jobbet tett sammen med Adeléns nåværende manager, David Eriksen, i forbindelse med Wroldsens Ask Embla-prosjekt.

Etter det VG har grunn til å tro, var Adeléns deltakelse i fjorårets «Skal vi danse» i fjor høst et resultat av at musikk-karrieren til Adelén sto i stampe. Utålmodigheten rundt neste musikalske fremstøt ble ristet vekk på dansegulvet.

VIL TIL SPANIA: Halvt spanske Adelén hadde gryende suksess med «Olé» da karrieren ble satt på hold for to år siden. – Jeg er veldig klar for å satse på det spanske markedet igjen, sier hun til VG. Foto: Eskil Wie Furunes VG

– «Skal vi danse» dukket opp fordi jeg elsker å danse og har alltid gjort det. Dansingen har gitt meg utrolig mye glede, og høsten i fjor var magisk og ga meg mange nye venner, opplevelser og erfaringer. Og jeg har ikke dårlig tid, jeg er bare 19 år ennå. Det er bra at man ikke stresser ut noe man ikke er helt fornøyd med, sier Adelén.

Fokuset hennes fremover er klart; musikk. Den nye låta, «Wild Like Me», er en fyrrig sak som i god Adelén-tradisjon appellerer til dansefoten, det samme er selve videoen som er regissert av Joon Brandt.

– Den er veldig rytmisk og litt tropisk, så vi tenkte jungel i forhold til videoen. Som ble spilt inn i Oslo! Men det føltes veldig naturlig med skog, bare i en litt annerledes kontekst. Den er ganske vill og spooky, med masse sjuke kostymer. Omtrent som «Mad Max» møter «The 100»!

Les også

 1. Adelén innlagt på sykehus

  Artisten Adelén Rusillo Steen (19) er lagt inn på sykehus etter bihuleplager.
 2. Adelén om romanseryktene: – Kan ikke irritere meg

  «Skal vi danse»-finalist og –favoritt Adelén Rusillo Steen (19)  trekker på skuldrene av medieoppstyret som har oppstått…
 3. Adelén er den yngste «Skal vi danse»-vinneren noensinne!

  NYDALEN (VG) Adelén Rusillo Steen (19) har hatt mange opp- og nedturer i årets sesong av «Skal vi danse.».
 4. Adelén slo Nico & Vinz i MTV-kåring

  17 år gamle Adelén vant i dag «Best Norwegian Act» i regi av MTV og kan med det sikre seg enda et gjevt trofé fra…
 5. Syk Adelén skal ta flere tester

  «Skal vi danse»-favoritt Adelén Rusillo Steen (18) trosser magesmertene og trener frem mot lørdagens kvartfinale.
 6. Adelén har fått VM-oppsving

  Adeléns VM-låt «Olé» klatrer på VG-lista Topp 20 etter at fotball-VM startet i helgen.
 7. Adelén har fått svar på testene

  «Skal vi danse»-favoritt Adelén Rusillo Steen (18) har de siste dagene slitt med sterke magesmerter.
 8. Norske artister invaderer den britiske hitlisten

  Nordmenn inntar førsteplassen i Storbritannia, på en hitliste sterkt farget av norske artister.
 9. Adelén til legesjekk for magesmerter

  Du så det neppe på tv lørdag kveld, men «Skal vi danse»-Adelén slet seg gjennom sine danser med sterke magesmerter.
 10. Ina Wroldsen slipper låt med stjerne-DJ

  Norske Ina Wroldsen (31) synger på den neste singelen til Calvin Harris (31).
 11. Wroldsen står på egne
  bein – gir ut singel

  Med Ask Embla sto Ina Wroldsen (30) bak en av Norges mest populære låter i fjor.
 12. MGP-Adelén på VM-album

  Adelén Rusillo Steen (17) kom på andre plass med låten «Bombo» i Melodi Grand Prix-finalen i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder