LANG KARRIERE: Jimmy Bain på scenen med Rainbow i Chicago i 1975. Foto: Getty Images ,

Kjent hardrock-bassist døde

Jimmy Bain, kjent fra bandene Rainbow og Dio er død 68 år
gammel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den siste måneden har vært tøff for rockn’roll-fans.

En rekke mer eller mindre kjente rockestjerner har forlatt oss: Lemmy fra Motorhead,The Specials-trommeslager John Bradbury, Mott the Hoople-trommeslager Dale Griffin , The Eagles-sjef Glenn Frey og den utvilsomt største av dem alle: David Bowie, som døde for to uker siden i dag.

I dag kom nyheten om at nok en rocker som tjente til livets opphold i bransjen fra 70-tallet og frem til i dag har gått fra oss. Jimmy Bain døde i dag, 68 år gammel, skriver blant andre den skotske avisen The Scotsman.

Metalnettstedet Blabbermouth skriver at dødsfallet er bekreftet av flere bransje-insidere, blant andre tidligere Dio-trommeslageren Simon Wright.

Les også på VG+ : Derfor dør flere eldre om vinteren

Han er mest kjent for å ha spilt i bandene Rainbow, på slutten av 70-tallet, og ikke minst Dio på store deler av 80-tallet. Bain var med å skrive en av deres største hits, heavyklassikeren «Holy Diver» fra 1983. Han er med på syv av bandets album, bandet som ble frontet av Ronnie James Dio, som døde i 2010. Dio spilte i Norge flere ganger på 80-tallet, mens de var på sitt største.

Bain har også vært med på Thin Lizzy-platen «Black Rose» fra 1979, og han spilte piano for legendariske Phil Lynott på hans soloplate «Solo in Soho» og gitar på albumet «The Phil Lynott Album».

Siden 2013 har Bain vært med i bandet «Last in Line» sammen med sine tidligere Dio-kolleger Vivian Campbell og Vinny Appice, sammen med sangeren Andrew Freeman.

Flere rockere har uttrykt sorg på sosiale medier etter at nyheten ble kjent, blant andre Megadeth-vokalist Dave Mustaine og Guns’ n roses-trommis Matt Sorum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder