SVINGTE SEG: President Barack Obama viste frem dansemoves på scenen sammen med julenissen selv, og Nico & Vinz på julegrantenningen torsdag. Foto:Carolyn Kaster,Ap

Her danser Nico & Vinz med Obama

Den norske rapduoen Nico & Vinz fikk danse med både julenissen og president Barack Obama i natt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

4. desember var det nemlig tid for den årlige julegrantenningen i Det hvite hus, og de norske artistene var invitert for å bidra til underholdningen.

På programmet sto også gruppen Fifth Harmony som fremførte Mariah Careys julehit «All I Want for Christmas», The Tenors med «O holy night» og Ne-yo med «I'll be home for Christmas».

Danset med Michelle

Omtrent en time inn i showet entret den norske duoen scenen til stor applaus, og fremførte låten «This Christmas».

- Vi er fra Oslo, Norge. Det er langt, langt unna. Vi vil takke dere alle for å bidra til julestemningen og ønsker dere en riktig god jul, sa de to fra scenen.

I avslutningsnummeret gikk alle artistene på scenen og sang en felles versjon av «Jingle Bells». Da kom også den amerikanske førstefamilien opp på scenen, og Nico & Vinz fikk svingt seg med både Michelle og Barack Obama.

Presidenten sang selv avslutningsstrofene av låten, til stor begeistring fra publikum.

Se video fra konserten her!

Takket artistene

Etter de musikalske innslagene takket presidenten alle artistene for innsatsen.

– Når vi holder rundt være nærmeste i natt, la oss huske på militærfamiliene som er langt unna sine nærmeste. De er våre helter. På vegne av Michelle, Malia, Sasha, svigermor og våre reinsdyr Bo og Sunny, ønsker jeg dem og dere alle en riktig god jul, sa presidenten.

Det var for 92. gang den årlige «National Christmas Tree Lighting» ble arrangert, og showet ble ledet av skuespiller Tom Hanks og kona Rita Wilson. Julegrantenningen skjedde i år i Presidents park, og i et eget prosjekt har unge jenter fra USAs 50 stater bidratt til å kode en egen lyssetting av juletrær rundt om i landet.

Nico & Vinz var nylig på innspilling av David Lettermans TV-show, og har også besøkt The Ellen DeGeneres Show. Gutta har gjort stor suksess med megahiten «Am I Wrong», som gikk helt til det øvre sjiktet av Billboard Hot 100.

SANG: Nico & Vinz på scenen på National Mall's Ellipse December under årets julegrantenning. Foto:Brendan Smialowski,Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder