PAISLEY PARK: Her bodde og døde Prince. Artisten levde alene på det over 6000 kvadratmeter store, myteomspunne området. Glasspyramidene på taket skal ha hatt lilla lys da Prince selv befant seg i bygningen. Foto: ZUMA PRESS

Her levde og døde Prince

Superstjernen bisatt og kremert i stillhet

Samme dag som familien og vennene samlet seg til privat bisettelse, delte de ut lilla bokser med Prince-gaver til sørgende fans.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Artistens venner og familie delte lørdag ut minst 15 lbokser med CD-er, T-skjorter og bøker til fremmøtte utenfor Paisley Park i Chanhassen, Minnesota.

Svogeren Maurice Phillips, som er gift med Prince sin søster Tyka Nelson, tok seg tid til å hilse på folk som hadde samlet seg utenfor området. Trommis Sheila E., som Prince tidligere var kjæreste med, og bassist Larry Graham var begge til stede. De var faste musikere for Prince.

– Takk for at dere kom, Takk for at dere elsket ham, skal Tyka Nelson ha sagt til fans ifølge E! Online.

Kun to døgn etter at Prince døde, tok nærmeste familie og venner farvel med superstjernen i hans eget hjem.

Bisettelsen fant sted i Paisley Park i Chanhassen i Minnesota, hvor Prince bodde, og hvor han ble funnet livløs torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SVOGER: Maruice Phillips er gift med søsteren til Prince. Han hilste på fansen. Foto: Mark Ralston Afp

Først etter seremonien ble det informert om hva som hadde foregått.

«For noen timer siden ble Prince hedret av en liten gruppe av sine aller mest kjære. Familie, venner og musikere tok varm avskjed i en privat og vakker seremoni», opplyste talskvinnen Yvette Noel-Schure i en pressemelding natt til søndag.

«Kroppen er kremert, og det endelige hvilestedet vil holdes privat», opplyste hun videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MUSIKERNE: Bassist Larry Graham og trommis og Prince sin ekskjæreste Sheila E. etter bisettelsen. Foto: SPLASH NEWS

Selv om bisettelsen fant sted uten at offentligheten ble innviet, sier pressetalskvinnen at det planlegges en musikalsk hyllest for å markere Prince sin bortgang:

«Det vil komme en kunngjøring om dato etter hvert. Vi ber om deres velsignelser og trøstende bønner for familien og nære venner i denne prosessen».

Artikkelen fortsetter under bildet.

GAVER: Prince sine venner og slektninger delte lørdag ut lilla bokser med CD-er og andre Prince-klenodier til sørgende fans. Foto: ZUMA PRESS

Lørdag kveld var det tydelig at noe var i ferd med å skje i Prince sitt hjem. Fans og sørgende som har strømmet til området, kunne se at det på andre siden av gjerdet ble båret inn store blomsteroppsatser, bord og cateringmat. Og flere mennesker ankom.

VENNER: Modellen Damaris Lewis (t.h.) og en ukjent gjest. Foto: SPLASH NEWS

Prince var skilt og har ingen foreldre eller barn i live, kun en søster og flere halvsøsken. Sønnen han fikk med sin første kone Mayte Garcia (42) i 1996, levde bare en uke. Uten å si noe om tid og sted, har Garcia forklart til amerikansk presse at hun ville overvære begravelsen. Det er uvisst om hun var i bisettelsen.

Myteomspunnet

Prince fikk ideen om Paisley Park i 1983, mens han jobbet med «Purple Rain». Han kjøpte det over 6000 kvadratmeter store området for 10 millioner dollar og fikk botillatelse der i 1987.

Hjemmet, oppkalt etter låten med samme navn, blir sett på som mystisk og magisk – skapt etter superstjernens eget hjerte.

«Stedet hvor Prince kunne være Prince», skriver Washington Post og sammenligner stedet med «Alice i eventyrland».

Der hadde han også sitt eget platestudio, Paisley Park Studios, og det var i en heis i dette studioet han ble funnet død. Kun få dager før han døde, skal Prince ha syklet rundt på eiendommen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJESTER: Ikke navngitte venner og slektninger av Prince. Foto: Mark Ralston Afp

Prince hadde eget danserom og øvingsrom, og han skal ha vært svak for gigantiske møbler, store puter, store plysjkaniner og speil. Seks glasspyramider på taket lyste lilla da stjernen selv oppholdt seg i bygget.

Og så har vi det mye omtalte hvelvet, hvor Prince skal ha oppbevart mange tusen uutgitte låter.

Han holdt ofte fester. Lokale innbyggere VG har vært i kontakt med, sier det var som å feste hos Willy Wonka.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LILLA: Blomster og ballonger pryder gjerdene rundt eiendommen. Foto: Scott Olson Afp

Kremasjonen skal ha funnet sted fredag rett etter obduksjonen.

Det er fortsatt uklart hva som forårsaket 57-åringens død. Det kan ta flere uker før obduksjonsrapporten foreligger. Prince hadde ingen synlige skader da han ble funnet. Det er heller ingenting som tyder på at han tok sitt eget liv.

Fikk du med deg?: Danset igjennom natten for Prince

Musikklegenden etterlater seg en formue på nærmere 2,5 milliarder kroner.

Foreløpig er det ikke kjent om han hadde skrevet testamente. Dersom han ikke gjorde det, er det søsknene som har arverett og angivelig søsteren Tyka Nelson som vil sitte igjen med brorparten av arven.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder