VIKTIG FOR VERDENSSTJERNE: Aurora Aksnes. Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix

Aurora Aksnes var avgjørende for den nye verdensstjernen Billie Eilish

Som 13-åring så den amerikanske sensasjonen Billie Eilish musikkvideoen til norske Aurora: – Noe inni meg falt på plass, har den ferske superstjernen uttalt.

17 år gamle Billie Eilish er det store nye popnavnet i 2019, og har satt rekord med sitt eksepsjonelt godt mottatte debutalbum.

– Jeg tror verden trenger flere artister som bare gjør det de vil. Hun bruker stemmen sin på en så kul måte, sier Aurora Aksnes (22) om Eilish i et ferskt intervju med musikkavisen NME.

Det er ikke tilfeldig at Os-jenta snakker om Eilish der.

NME viser nemlig til at Eilish selv har fortalt at Aksnes var en avgjørende faktor for at hun satset alt på musikken.

Video var startskuddet

Sommeren 2018 snakket Eilish med Vanity Fair om hvordan Aksnes ble en katalysator for henne.

– Da jeg var 12 så jeg Auroras «Runaway»-musikkvideo. Noe inni meg falt på plass. Som i, dette er det jeg har lyst til å gjøre, uansett om det går veien eller ikke, sa Los Angeles-jenta der.

(«Runaway» kom ut etter at Eilish fylte 13 – red.anm.)

HET POTET: Billie Eilish. Foto: KEVIN WINTER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det gikk veien for Eilish. Dette har også Aksnes fått med seg, selv om hun sier til NME at hun hører på fint lite musikk bortsett fra Enya, Leonard Cohen, litt heavy metal – og Chemical Brothers, hvis kommende album Aksnes synger på.

Aksnes lover imidlertid å lytte mer til Eilish’ musikk fremover, og understreker at hun er stor fan av Billies storebror Finneas’ perkusjonsproduksjon. Søsknene lager hennes musikk sammen.

– Jeg skal høre mer på henne, for hun gjør åpenbart noe riktig. Verden ser ut til å elske henne nå fordi hun er virkelig kul.

Aurora har selv akkurat sluppet singelen «The Seed», og gir ut nytt album i juni.

Som kjent er hun vant til ros fra store stjerner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder