SLÅR PÅ STORTROMMA: Om to år satser Chirag og Magdi i Karpe Diem på å fylle Oslo Spektrum ti ganger, noe ingen artister tidligere har vært i nærheten av å klare. Foto: Mattis Sandblad

Karpe med 10 konserter i Spektrum: - Vi liker å utfordre oss selv

Rapduoen Karpe Diem skal i 2021 fylle Oslo Spektrum hele ti ganger. Og holde fem intimkonserter for 20 personer hver kveld i Skien neste år.

 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Stein Østbø
 • Mattis Sandblad (foto)

Chirag Patel (35) og Magdi Ytreeide Abdelmaguid (35) skriver i en pressemelding at de «lover det sjukeste liveshowet noensinne», når de i 2021 skal opptre i Spektrum i hele august.

– Det er et stort påfunn, men samtidig et intimt påfunn, sier Chirag til VG.

– Vi kjeder oss fort. Vi liker å utfordre oss selv i stedet for å gjenta det vi har gjort før. Det skal kile litt i magen, forklarer Magdi.

Det musikalske prosjektet SAS PLUS / SAS PUSSY er med andre ord langt fra over. Fansen må imidlertid vente gjennom hele 2020 før de får oppleve duoen live, for det blir ingen konserter før Spektrum-maratonen, annet enn fem intimkonserter i Skien i oktober neste år.

På sin egen Instagram og i en trailer på YouTube melder Karpe tidlig torsdag morgen at dette blir «det største noensinne» (artikkelen fortsetter under):

Karpe har opptrådt i Spektrum en rekke ganger tidligere, første gang i 2013. For to år siden fylte de Oslos storstue tre ganger.

Lokker med intimshow

Samtidig lover duoen intimkonserter i Skien – i praktbygget Festiviteten som duoen kjøpte i fjor. Alle som kjøper billett til Spektrum, kan søke om å få en gratis konsert av det sjeldne slaget. Frem til oktober neste år skal Karpe plukke ut 100 mennesker – over 18 år – som skal få æren. av å overvære intimkonsertene.

Allerede nå presiseres det at det under intimkonsertene i Skien vil være mobilforbud. Konsertene foregår i kulturbygget Festiviteten, som Karpe Diem kjøpte i fjor.

Billettsalget starter fredag 6. desember.

karpe on Instagram: “SAS SPEKTRUM x 1️⃣0️⃣ 🤯🤯🤯 Det største noensinne! Billetter i salg fra i morgen kl 08.00 (link i bio)! /// SAS SKIEN🛸🛸🛸 Kun 100 inviterte…”

– Hvis ideen er størrelsen og at det kommer flest mulig mennesker, så er ikke det det mest spennende. Vi tviholder på live-opplevelsen, og det tror jeg publikum gjør også, sier Chirag.

Foto: Mattis Sandblad

– Hele opplegget er sjukt utfordrende, men å være på samme sted i halvannen måned gjør at ting er tilrettelagt for frihet. Frihet til å utvikle showet og pushe oss selv til et helt annet sted, mener Magdi.

les også

Karpe, Øyafestivalen: Klissvåt fornøyelse

Snart 20 år etter den spede starten som Carpe Diem (ja, de startet med c istedenfor k!) har Chirag og Magdi vokst seg til å bli landets fremste norskspråklige artister. Mye har skjedd siden de første gang viste seg frem for bransjen på Rosendal kino under by:Larm i Trondheim i 2003.

– Det er sjukt. Jeg må fremdeles klype meg litt i armen. En gang var det å fylle Rockefeller det største en artist kunne oppleve, jeg husker ennå den følelsen da det skjedde, sier Magdi.

Som nå altså skal fylle Oslo Spektrum ti ganger!

Les også

 1. Karpe ut mot Suzanne Aabel: Oppfordrer til Eurovision-boikott

  Rapduoen støtter Eurovision-boikott, og oppfordrer fansen til å skru av skjermen under musikkfesten i Israel.
 2. Festival med Karpe som hovednavn avlyser

  For dårlig billettsalg i Kristiansand, melder arrangøren.
 3. Morten Andreassen ferdig med Karpe-samarbeidet – kjøpt ut av managementet

  Morten Andreassen (46) ble byttet ut som manager for Karpe. Nå er han heller ikke lenger deres advokat, og er kjøpt ut…

Mer om

 1. Oslo Spektrum
 2. Karpe

Flere artikler

 1. Halvparten av Karpe-billettene utsolgt på én time

 2. Karpe-salget skyter fart

 3. Karpe gir bort musikk-inntektene

 4. Karpe gir bort musikk-inntektene

 5. Underholdningsnytt

Fra andre aviser

 1. Millionprosjektet fikk en pangstart. Over halvparten av Karpe-billettene er utsolgt

  Aftenposten
 2. Karpe går for Spektrum-rekord. Skal ha 10 gigantkonserter på rad

  Aftenposten
 3. Karpe om ideene som ble forkastet: – Las Vegas er den sykeste!

  Aftenposten
 4. Karpe gir bort musikk-inntektene

  Bergens Tidende
 5. Karpe gir bort musikkinntekter – vil hjelpe flyktninger, asylsøkere og innvandrere

  Aftenposten
 6. Nesten avlyst konsertsommer i sør: Keiino tyr til kreative grep

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no