Erik Follestad slår tilbake mot slakt av «Juletragedien»

– Denne anmelderen må være blottet for humor. Men jeg vil anbefale ham å slå av radioen nå før jul. For «Juletragedien» kommer til å bli spilt overalt, sier Erik Follestad i «Spårtsklubben».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Follestad er, sammen med Linni Meister, artisten bak låten «Juletragedien». Sangen blir i dag slaktet av VGs anmelder Tor Martin Bøe og «belønnet» med terningkast to.

– Han må sitte og surmule fordi musikken han liker ikke får like mye blest som musikken vår. Dette lever jeg fint med, fortsetter Follestad, som nylig bekreftet at han har ny kjæreste.

SATSER SOM ARTIST: Erik Follestad i «Spårtsklubben». Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

les også

Blir kalt «Norges største mobber»: Mads Hansen om bloggerkrigen og hetsen

Pluss content

– «Juletragedien» har i det minste en ærlig tittel, skriver anmelder Tor Martin Bøe, som ikke akkurat sparer på kruttet i sin anmeldelse.

Forløperen til «Juletragedien», Mads Hansens «Sommerkroppen», var Bøe imidlertid langt mer positiv til.

les også

Låtanmeldelse «Juletragedien»: Som en tvangstanke

Han sammenligner «Juletragedien» med «en tvangstanke av et juleminne eller et julebord man aller helst vil glemme så fort som overhode mulig».

Follestad får også sitt pass direkte påskrevet i anmeldelsen hvor Bøe skriver at « Linni Meister, som med hjelp av mye autotune og roping fra Erik Follestad, lager et refreng som ufrivillig klistrer seg på hjernen».

les også

Mads Hansen: – Skal aldri mer lage musikk

Pluss content

Rimelig hard anmeldelse. Men det er ikke en sur tone i verset mitt. Ikke bruker vi autotune heller, svarer Follestad, som er tilknyttet VG gjennom TV-programmet «Spårtsklubben».

Tor Martin Bøe konkluderer med at «Juletragedien» er på ingen måte tidenes dårligste julesang. «Men jeg har problemer med å komme på noen dummere».

– Anmelderne får mene hva de vil. Man må følge med i tiden og lage musikk som folk vil høre. Og for å være helt ærlig: Jeg tror det er det siste jeg bryr meg om er hva anmelderne måtte mene, slår Follestad fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder